Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΕΝΤΟΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΣΥ

Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, Δ. ΚΑΡΑΤΣΙΚΗΣ, Δ. ΧΡΥΣΙΚΟΣ, ΕΠ. ΜΟΥΣΙΟΣ, ΑΘ. ΜΠΑΛΤΑΣ, Μ. ΤΣΙΩΛΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΣΥ

Οι επιτυχίες για την Οργάνωση της ΔΗ.ΣΥ. σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία διαδέχονται η μία την άλλη. Έντονα και θετικά είχε σχολιαστεί στις τοπικές κοινωνίες, τόσο ο μεγάλος αριθμός των μελών της Ο.Π. Λαμία, όσο και τα νέα μέλη της ΔΗΣΥ στην Ευρυτανία. Τα 338 συνολικά μέλη καθιστούν τη ΔΗ.ΣΥ. Φθιώτιδας "Περιφερειακή Δύναμη"!! Η δυναμική της προκάλεσε αίσθηση όχι μόνο στη Λαμία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Οι συνολικά 43 σύνεδροι που συμμετείχαν από τη Φθιώτιδα στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Συμμαχίας ήταν η μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετοχή νομού από την Περιφέρεια (εξαιρούμενων μόνο αυτών του Ηρακλείου και της Θεσ/νίκης)! Αντίστοιχη δυναμική σύμφωνα με στελέχη του κόμματος παρουσιάζει το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και στην Ευρ/νία.

Στο σύνολό τους τα στελέχη της ΔΗ.ΣΥ. από τη Λαμία αλλά και την Ευρυτανία, τυγχάνουν ιδιαίτερης αναγνώρισης και αποδοχής πανελλαδικά μέσα στους κόλπους του νέου Κινήματος. Αδιάψευστο στοιχείο η "κατάληψη" της πρώτης εκλεγμένης Κεντρικής Επιτροπής από Φθιώτες και Ευρυτάνες. Έξι (6) συνολικά μέλη που ζουν ή κατάγονται από τη Λαμία (ΦΩΤΟ) πέτυχαν την εκλογή τους στη 200μελή Κ.Ε. Πέρα από τον εκπρόσωπο τύπου Γιάννη Οικονόμου (που κατάγεται από τη Λαμία) εκλέχθηκαν οι Ταξιάρχης Ζαλοκώστας (γνωστό στέλεχος καταγόμενος από την Ευρυτανία), Ηλίας Κυρμανίδης δικηγόρος (πρώην πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου και πρώην Αντινομάρχης Φθιώτιδας), Θάνος Τσαντήλας δικηγόρος (μέλος του Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου Λαμίας), Σπύρος Κωσταράς, λογιστής (πρώην πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Φθιώτιδας) και ο καθηγητής Γιάννης Λυκόπουλος.

Κορυφαίες προσωπικότητες εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΣΥ και από την Ευρυτανία, όπως ο Δήμαρχος Καρπενησίου Παύλος Μπακογιάννης, ο πρώην Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας Δημήτρης Καρατσίκης, ο Πολιτευτής Δημ. Χρυσικός, ο πρώην Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας Επ. Μούσιος, Μ. Τσιώλης και ο Θανάσης Μπαλτάς.

Μέσα από τις δηλώσεις των παραπάνω στελεχών εκδηλώνεται η ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα, αλλά και η καθολική πίστη τους να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε η ΔΗ.ΣΥ. να "κατακλύσει" Φθιώτιδα και Ευρυτανία, ως το μόνο σύγχρονο ρεύμα Πολιτικής Ανατροπής και φορέας ελπίδας μέσα από θέσεις σύγχρονες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, με στόχο την ανάταση της Χώρας και τη λύτρωση των πολιτών από τα σημερινά τραγικά αδιέξοδα, που το καταρρέον πολιτικό σύστημα αφήνει πίσω του.