Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Με επιτυχία η 1η εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος της Ενορίας Κρέντης

Την περασμένη Πέμπτη 26 Μαΐου 2011, στο Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας , από την κινητή μονάδα αιμοληψιών του Νοσοκομείου Καρπενησίου , έγινε η πρώτη για αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ενορίας Κρέντης «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ».

Στο πρώτο αυτό κάλεσμα ζωής, ανταποκρίθηκαν και έδωσαν αίμα πάνω από 10 αιμοδότες μέλη του Συλλόγου ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι, που θα δώσουν αίμα σε Καρπενήσι, Λαμία και Αθήνα, τις επόμενες μέρες.
Η Ενορία και ειδικότερα το Δ.Σ. του Τμήματος Αιμοδοσίας, έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να δημιουργήσουν την δική τους Τράπεζα Αίματος, που είναι μια πολύ σημαντική κίνηση, προσφοράς ζωής στον συνάνθρωπο.

Τα μέλη του Συλλόγου και ο Εφημέριος του χωριού, ευχαριστούν θερμά τους αιμοδότες του Συλλόγου που αιμοδότησαν, αλλά και αυτούς που προσήλθαν αλλά για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν. Επίσης εκφράζουν τις θερμότατες ευχαριστίες τους στην Δ/ντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καρπενησίου, Ιατρό κ. Τσίνα και στους συνεργάτες της, για την άψογη συνεργασία που είχαν για το σημαντικό αυτό θέμα καθώς την κ. Ντίνα Καψάλη που ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας και τον Βαγγέλη Τσιγαρίδα για την ενεργό συμμετοχή του σε αυτή την τόσο σπουδαία κίνηση της Ενορίας. Η δημιουργία Τράπεζας αίματος στην Ενορία της Κρέντης, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους φορείς του τόπου μας.