Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΕ «ΝΕΡΑΪΔΑ» ΚΑΙ «ΠΑΡΚΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ»

Στην 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου στις 20/2/2013 συζητήθηκε η μελέτη «Διαμόρφωση-ανάπλαση δυτικής εισόδου πόλης Καρπενησίου». Καταθέσαμε όπως σε κάθε θέμα τις προτάσεις, τις θέσεις και τις παρατηρήσεις μας. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό δημοσιοποιούμε την τοποθέτησή μας στο Δ.Σ.Συγκεκριμένα για το «Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων», στο «Βασίλη Ρέμα», θέσαμε μετά επιτάσεως ότι πρέπει να ερευνηθεί το υπέδαφος. Τα δύο ρέματα που συγκλίνουν στο Πάρκο, εδώ και πολλά χρόνια έχουν μπαζωθεί με φερτά υλικά, υλικά οικοδομών, μπάζα, με αποτέλεσμα η στατικότητα των εδαφών να μην είναι  καλή.
Έτσι, αν η παροχέτευση των ομβρίων σε κάποια μεγάλη κακοκαιρία δεν έχει δίοδο (φράξιμο ή σπάσιμο του υπόγειου αγωγού ομβρίων) θα έχουμε πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα και το έργο θα βρεθεί στον «αέρα».
Θα μπορούσε απ’ το έργο της «Νεράιδας» να εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και να μην έχουν στο μέλλον δυσάρεστες συνέπειες. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τα έργα στην επιφάνεια αλλά και τι προβλήματα μπορεί το υπέδαφος να δημιουργήσει σε λίγα χρόνια.
Στο «Πάρκο Αποδήμων» αλλά και στη «Νεράιδα» θα πρέπει να προβλεφθούν  τουαλέτες κατασκευή μικρής κλίμακας που πιθανόν να μπορούσαν να κατασκευαστούν με τον νέο Γ.Ο.Κ. για προσωρινές ή κατά παρέκκλιση  κατασκευές. Στην ίδια κατηγορία πρέπει να διερευνηθεί η κατασκευή και στις δύο περιοχές μικρού κιόσκι για διάφορες χρήσεις.
Στη «Νεράιδα» γίνεται επέκταση του οδοστρώματος από την πλευρά της οδού Π. Μπακογιάννη προς το χείμαρρο για τη δημιουργία 13 θέσεων παρκαρίσματος. Το κόστος ανά θέση παρκαρίσματος είναι  πολύ μεγάλο και οι θέσεις λίγες. Έτσι μπορεί να γίνει μια άλλη διευθέτηση και μια πιο «ελαφριά» παρέμβαση για τις θέσεις πάρκινγκ και από την εξοικονόμηση χρημάτων να γίνουν άλλα έργα  στην ίδια περιοχή (π.χ. διασφάλιση του υπεδάφους στο «Πάρκο Αποδήμων», κ.λ.π.).
Παρατηρήσαμε ότι πρέπει να δοθεί  προσοχή στις διαβάσεις πεζών στη «Νεράιδα» και στο Ιστορικό Μουσείο στο πρώην Δασαρχείο.
Θεωρούμε ότι η φύτευση γκαζόν που προβλέπεται, πλην των άλλων μειονεκτημάτων , δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή μας.
Πιστεύουμε και θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο ότι τα υλικά της ανάπλασης πρέπει να είναι της περιοχής μας ή τουλάχιστον Ελληνικά και όχι εισαγωγής π.χ. να γεμίσουμε γρανίτες Κίνας.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου, όπως και για την  ανάπλαση στο κέντρο της πόλης, καταθέτει τις προτάσεις της και απομένει στη δημοτική αρχή να τις αξιολογήσει και να τις ενσωματώσει στις μελέτες και αύριο στην εφαρμογή τους. Με αυτό τον τρόπο θα  προλαμβάνει τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν όπως στην μονοδρόμηση από Νομαρχία στον ΟΤΕ που έγκαιρα είχαμε επισημάνει τις παρενέργειες.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ- ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Καρπενησίου (20/02/2013) θέσαμε τα εξής θέματα στη δημοτική αρχή.
•Κατ’ αρχήν επισημάναμε για πολλοστή φορά το θέμα των αδέσποτων ζώων στην πόλη του Καρπενησίου. Η δημοτική αρχή καθυστέρησε αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα αρκετοί συμπολίτες μας να δαγκωθούν από αδέσποτα σκυλιά και να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο. Από την άλλη στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές φιλόζωων επισκεπτών που μιλούν για την κακή κατάσταση των αδέσποτων ζώων, τις φόλες κ.λ.π. και δυσφημούν την περιοχή μας. Η ευθύνη για όλη την κατάσταση σύμφωνα με το νόμο είναι του δήμου και πρέπει να την αναλάβει έστω και τώρα.
•Ρωτήσαμε για το «γραφείο εύρεσης εργασίας και ενημέρωσης ανέργων δημοτών» που είχε ψηφίσει το Δ.Σ. πριν ένα χρόνο. Τι ενέργειες  έχουν γίνει, τι αποτελέσματα υπήρχαν, αν συνεδρίασε η συσταθείσα επιτροπή, τι κατευθύνσεις σκέφτονται για το μέλλον. Αναμένουμε απάντηση.
Εμείς είχαμε διαφωνήσει με τη σύσταση αυτού του γραφείου γιατί εκτός των άλλων θα ενίσχυε τις πελατειακές σχέσεις στις οποίες ο δήμος έχει ιδιαίτερες επιδόσεις.
•Για πολλοστή φορά ρωτήσαμε τι ενέργειες έχει κάνει ο δήμαρχος που είχε εξουσιοδοτηθεί από το Δ.Σ. εδώ και πολύ καιρό να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για τις καταπατήσεις δημοτικών και δημόσιων χώρων  και της περιφρούρησης ων συμφερόντων του δήμου. Απάντηση καμία.
•Σχετικά με το θέμα, που τέθηκε ξανά, για τη μεροληπτική ανάθεση προμηθειών υδραυλικών και την απάντηση του αντιδημάρχου ότι και η προηγούμενη δημοτική αρχή τα ίδια έκανε. Η θέση μας είναι ότι η μεθοδολογία των διοικούντων του δήμου τα τελευταία χρόνια (νυν και προηγούμενη δημοτική αρχή) είναι ίδια με «κλείσιμο το μάτι» στους υμέτερους. Όμως ο πολίτης και η οικονομία της πόλης που στενάζει δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο αυτές τις συμπεριφορές που μας οδήγησαν στην κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας.