Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Οι Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη 16η Συνεδρίαση του ΔΣ Καρπενησίου

Στη 16η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 10 Αυγούστου η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα εξής θέματα:


«Φεστιβάλ» «Εν Ορέσι»: Ο Δήμος Στην Υπηρεσία Των Εταιριών

Ουσιαστικά ήταν μια σειρά συναυλιών που διοργάνωσε συγκεκριμένη επιχείρηση, των οποίων τα έσοδα καρπώθηκε η ίδια, και που επιπλέον επιχορηγήθηκε από το Δήμο με πάνω από 60.000 €.

Στην ουσία αντί ο Δήμος να στηρίζει τις γιορτές δάσους και τους τοπικούς συλλόγους θέτει υπό την αιγίδα του και χρηματοδοτεί αδρά δραστηριότητες εταιριών.

Η λογική αυτή της Δημοτικής Αρχής είναι απαράδεκτη, πολύ περισσότερο που με κάθε ευκαιρία και απέναντι σε κάθε λαϊκό πρόβλημα ή αίτημα επαναλαμβάνει μονότονα ότι υπάρχει οικονομική στενότητα.

Γιορτές Δίχως … Δάσος

Σε ότι αφορά τις γιορτές δάσους παρατηρούμε ότι οι εκδηλώσεις αυτές καθαυτές δεν έχουν καμία αναφορά στο δάσος και τα προβλήματα που πυκνώνουν. Θα περίμενε λχ κανείς να αξιοποιηθούν οι εκδηλώσεις για να αναδειχτούν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα η επερχόμενη επέλαση των ανεμογεννητριών στα βουνά μας, ώστε να μη φτάσουμε σε λίγα χρόνια να διοργανώνουμε γιορτές «δάσους αιολικών».

Βέβαια αντιλαμβανόμαστε ότι η στάση της Δημοτικής Αρχής έχει να κάνει με τις επιλογές της απέναντι στις ΑΠΕ και τους μονοπωλιακούς ομίλους της ενέργειας και την πολιτική των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Ερωτήσεις Για Σοβαρά Ζητήματα Υποδομών

Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε με ερωτήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο σοβαρά ζητήματα υποδομών όπως:

- η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα ορισμένα σοβαρά προβλήματα σε σημαντικές ενότητες του δήμου (γέφυρα Μαύρης Σπηλιάς στον Προυσσό, προβλήματα κατολισθήσεων στο δρόμο της Φουρνάς, το θέμα του δρόμου προς Αγία Τριάδα κα)

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα προβλήματα αυτά θα επιλυθούν πριν την έλευση του χειμώνα. Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση απορρίπτει τη λογική που λέει ότι προβλήματα σε τομείς αρμοδιότητας της Περιφέρειας ή του κεντρικού κράτους δεν αφορούν στη Δημοτική Αρχή.

- με αφορμή τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις θέσαμε το ζήτημα της αντισεισμικής προστασίας και συγκεκριμένα εάν έχει γίνει έλεγχος όλων των δημόσιων κτηρίων και ιδιαίτερα των χώρων μαζικής συνάθροισης νέων (λχ σχολεία, εστία, κολυμβητήριο κα). Θυμίσαμε ότι περσινή μελέτη του ΤΕΕ τοποθετούσε την Ευρυτανία στο «κόκκινο», μεταξύ των περιοχών που θα χάνονταν αναλογικά οι περισσότερες ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση σεισμού και ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου δεν έχει εγγραφεί ούτε 1€ για θέματα αντισεισμικής θωράκισης.

Δεν λάβαμε καμία απάντηση στο ερώτημά μας αυτό.

Πλήρης Συναίνεση στην Πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – Τρόικας

Στο «ντούκου» και χωρίς συζήτηση επί της ουσίας πέρασε η τριμηνιαία έκθεση ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού οικ. έτους 2011.

Πρόκειται για έναν απαράδεκτο μηχανισμό πειθαναγκασμού που εισήγαγε ο «Καλλικράτης» για να διασφαλίσει την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η υπερψήφιση της έκθεσης από τις άλλες παρατάξεων ουσιαστικά εκφράζει τη συναίνεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – Τρόικας – κεφαλαίου και επικροτεί την συνδρομή του Δήμου στην οικονομική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αισθητή, με πρόσφατο παράδειγμα τα φουσκωμένα τέλη ύδρευσης που κλήθηκαν να πληρώσουν οι κάτοικοι σε μια σειρά χωριά.

Το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο με τη λογική αλλά και το περιεχόμενο αυτών των εκθέσεων και για αυτό το καταψηφίσαμε.

Καρπενήσι 24 Αυγούστου 2011