Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΗΧΤΕΣ ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Οι Ευρυτάνες δεν είναι ιδιοκτησία κανενόςΜε τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημ. Κολοκύθας - Συνάντηση κορυφής

Την τετάρτη 05 Ιανουαρίου 2012 και περί ώρα 12:00π.μ. πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Ευρυτανίας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεφ. Συγγρού. Έγιναν συναντήσεις με τους κάτωθι εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ΄ Ανδρέα  Λυκουρέντζο, τον Γενικό Διευθυντή κ΄ Αθανάσιο Σκορδά και του Γραμματέα Οργανωτικού κ΄ Κων/νου Ζωντανού παρουσία του αναπληρωτού Γραμματέα  υπεύθυνου Στερεάς Ελλάδας κ΄ Θεσσαλίας κ΄Γεωργίου Λουλουδάκη όπου συζητηθήκαν οργανωτικά θέματα εν όψιν των επικείμενων εκλογών. Στα πλαίσια της επίσκεψης έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας   κ΄ Αντώνη Σαμαρά και αντηλλάγησαν ευχές.     


ΜΠΗΧΤΕΣ ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 
ΠΡΟΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:
Οι Ευρυτάνες δεν είναι ιδιοκτησία κανενός
Για ασυγχώρητο παράπτωμα και αλαζονική συμπεριφορά της Προέδρου της ΔΗΣΥ, κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι “οι Ευρυτάνες έχουν και μνήμη και κρίση και ότι στις δύσκολες ιδιαίτερες στιγμές που περνάμε δεν πρόκειται να αποτελέσουν ιδιοκτησία κανενός, αλλά με ελεύθερη βούληση και με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου θα επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους...”
Πιο συγκεκριμένα στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, μετά τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη, ότι η ΔΗΣΥ, θα κερδίσει την έδρα στην Ευρυτανία και η Νέα Δημοκρατία θα βγει τρίτο κόμμα, αναφέρεται: Σε τοπικό επίπεδο η συστηματική υποτίμηση της νοημοσύνης των Ευρυτάνων Νεοδημοκράτων και γενικά της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας από την μέχρι πρότινος κορυφαίο στέλεχος της και εκλεκτό των Ευρυτάνων, συνιστά ασυγχώρητο παράπτωμα. Οι Ευρυτάνες έχουν και μνήμη και κρίση. Στις δύσκολες ιδιαίτερες στιγμές που περνάμε δεν πρόκειται να αποτελέσουν ιδιοκτησία κανενός, αλλά με ελεύθερη βούληση και με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου θα επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους. Ως ΝΟ.Δ.Ε. Ευρυτανίας εκφράζουμε την λύπη μας για την ακραία και αλαζονική συμπεριφορά πρώην κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
ΝΟΔΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ,
δικαιώνουν την Ν.Δ


Στο ίδιο Δ.Τ. η ΝΟΔΕ, μιλάει ακόμη για πλήρη αποτυχία της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ τα δυο τελευταία χρόνια, που οδήγησαν την Ελλάδα σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις, κάνει λόγο σε παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ευρυτανίας.
Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις. Σήμερα, ομολογείται από όλους ότι η μνημονιακή πολιτική των δύο τελευταίων ετών ήταν απόλυτα καταστροφική. Αντί να επιλύσει τα προβλήματα χρέους και ελλειμμάτων, όπως επαγγέλλονταν οι υπερασπιστές του μνημονίου ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΥ.ΣΗ. και ΛΑ.Ο.Σ., βύθισε την ελληνική οικονομία στο χάος .Τελικά συνέβη αυτό για το οποίο προειδοποιούσε ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή: Ο Αρμαγεδών της ακολουθούμενης οικονομικής συνταγής διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης και οργής. Μπροστά στο εκρηκτικό αυτό τοπίο, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο ένας μετά τον άλλον επιλέγουν να παίξουν το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Αποκηρύττουν, μετά βδελυγμίας, την μνημονιακή πολιτική, και χρεώνουν το «έγκλημα» αποκλειστικά στον Γ. Παπανδρέου, θεωρώντας ότι οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη. Διότι όλοι τους ανεξαιρέτως ήσαν εξαρχής διαπρύσιοι κήρυκες υπέρ του Μνημονίου σε όλες του τις φάσεις η δε πρόθυμοι συνοδοιπόροι ( ΔΥ.ΣΗ. και ΛΑ.Ο.Σ.) επιμένουν στο τραγικό τους λάθος. 
Ευ. Βενιζέλος, στις 12.12.11 ομολόγησε λοιπόν ότι «Το DNA του Μνημονίου μάς οδηγεί σε αδιέξοδο. Δυστυχώς, όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος -του Μνημονίου- δεν επιβεβαιώθηκαν».
•Ωστόσο, ο ίδιος στις 15.5.10 μας ξεκαθάριζε ότι ««Η ουσία του Μνημονίου είναι η πολιτική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της για την προφανή ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κράτος και να καταστήσουμε ανταγωνιστική και βιώσιμη της ελληνική οικονομία».
•Ο Α. Λοβέρδος στις 18.12.11 αναφωνεί: «Απέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου».
•Ο ίδιος, όμως, πριν από ένα χρόνο, στις 12.12.10, έλεγε για τους επικριτές τού κυβερνητικού έργου: «Σε αυτούς που ισχυρίζονται πως θα διαμόρφωναν ‘‘καλύτερο μνημόνιο’’, η κυβέρνηση θα μπορούσε να απαντήσει με κείμενα για τις προσπάθειές της» και διαβεβαίωνε: « Νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου και τα γραπτά αποδεικνύουν τα όσα είπα και λέω.… Εμείς με το έργο μας θα βγάλουμε τη χώρα απ' όλα αυτά. Δίνουμε τη μάχη της προόδου».
•Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, στις 19.12.2011, είπε την πικρή αλήθεια: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας. Έπρεπε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δεν διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στη διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει» και «Δεν πρέπει να ξαναγίνει τέτοιο κακό στη χώρα, όπως έγινε τα δύο τελευταία χρόνια».
•Αλλά στις 28.3.11 ο υπουργός Ανάπτυξης μας διαβεβαίωνε ότι «ως κυβέρνηση έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, έχουμε γλιτώσει από τη χρεοκοπία, έχουμε εξασφαλίσει τη διάσωση της χώρας».
•Ο Φ. Σαχινίδης στις 19.12.11 μας αποκάλυπτε ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία δημοσιονομικών μεγεθών» και «μπορεί η απόκλιση να οφείλεται εν μέρει στο οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθούμε διότι αφαιρεί χρήματα από τη ζήτηση ενισχύοντας την ύφεση».
•Στις 25.11.11, όμως, σε κείμενό του με τίτλο «Μύθοι και αλήθειες» υποστήριζε ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας βελτιώθηκε αισθητά και «οι κόποι των ετών 2009-11 δεν πήγαν χαμένοι».
Η ομολογία της αποτυχίας, όμως, δεν απαλλάσσει τα κυβερνητικά στελέχη και τους πρόθυμους από τις ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών τους. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αναδεικνύεται είναι η ορθότητα των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της οικονομίας που μπορούν να εφαρμοστούν μόνον από μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.