Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΚΡΕΝΤΗ – ΑΓΡΑΦΑ 0-1 Χρυσό τρίποντο με νίκη στα σημεία



Σπουδαία νίκη με πολλαπλά οφέλη για την συνέχεια του πρωταθλήματος, σημείωσαν τα Άγραφα, επικρατώντας εκτός έδρας της μαχητικής Κρέντης με σκορ 1-0. Το παιχνίδι κρίθηκε από ένα γκολ που πέτυχε στην λήξη του ημιχρόνου ο Καλύβας αλλά και στην αστοχία των παικτών της Κρέντης που δεν κατάφεραν σε τρεις τουλάχιστον κλασικές περιπτώσεις από πολύ κοντά να παραβιάσουν την εστία του Καλύβα.
Γενικά μπορούμε να πούμε ότι τα Άγραφα έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία από την περσινή ομάδα, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και στρωτό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο. Βέβαια η προσθήκη του Γουλέκα, ενός παίχτη με σπάνια ποδοσφαιρικά χαρίσματα, στο μηχανοστάσιο του Δημήτρη Αντωνίου, θα δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα που θα φανεί ακόμη περισσότερο στους επόμενους αγώνες.
Πολύ καλή απόδοση για τους φιλοξενούμενους είχαν και οι Πατρώνης, Θεοχάρης, ενώ φάνηκε αρκετά επηρεασμένος καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού ο Σερπάνος, απέναντι στην παλιά του ομάδα.
Από την άλλη πλευρά η Κρέντη με τον Χρήστο Καλαμπάκα στον πάγκο της, παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο ματς με τα Άγραφα, υπήρξαν διαστήματα που η Κρέντη έπαιξε μεγάλη μπάλα και αν δούμε το ματς με τα στατιστικά, σίγουρα είναι αδικημένη από το αποτέλεσμα καθότι δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ από τις κλασικές ευκαιρίες που έχασε.
Μεγάλη μπάλα για τους γηπεδούχους έπαιξε ο πιτσιρικάς Γιάννης Μπισμπίκης που έδειξε ότι είναι ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό ταλέντο που πρέπει όμως να προσεχθεί αλλά και να προστατευτεί. Πολύ καλά έπαιξαν οι Ε. Μπύρος, Γ. Βούρτσας και ο Κ. Μάκκας που αναστάτωνε συνεχώς την άμυνα των Αγράφων, ενώ δεν βοήθησε όσο θα περίμενε ο προπονητής του ο Σ. Ζήκας στο Β΄ ημίχρονο που αγωνίστηκε. Τέλος καλή παρουσία είχαν οι «γερόλυκοι» Γιάννης Ντάλλας και Παύλος Κόκοτος.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 3΄ έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Σερπάνου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντάλλας. Νέα ευκαιρία για την ομάδα των Αγράφων στο 7΄ με τον Θεοχάρη αυτή τη φορά να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Οι γηπεδούχοι μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα και τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν τα Άγραφα, αντέδρασαν και στο 8΄ με τον Μπισμπίκη έκαναν την πρώτη καλή επίσκεψή τους στα καρέ του Καλύβα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η άνοδος των γηπεδούχων είχε και συνέχεια και στο 15΄ ο Ν. Βούρτσας χάνει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για το συγκρότημα του Χρήστου Καλαμπάκα.
Με την συμπλήρωση του 20λεπτου οι φιλοξενούμενοι φτάνουν μια ανάσα από το γκολ όμως τόσο ο Θεοχάρης στο 19΄όσο και ο Καλύβας στο 24΄δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ντάλλα.
Στο 40΄ οι γηπεδούχοι χάνουν κλασική διπλή ευκαιρία με τον Ν. Βούρτσα από θέση βολής να αστοχεί δυο φορές να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους καθότι στο 45΄ ο Κ. Καλύβας με σουτ έγραψε το 1-0 για την ομάδα του.
Στο Β΄ ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ωστόσο όμως και από τις δυο ομάδες χάθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 89ου λεπτού, όπου ο Κώστας Μάκκας, 3 μέτρα από το τέρμα έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ στερώντας από την ομάδα του την ισοφάριση, που την δικαιούνταν.
Την ερχόμενη αγωνιστική η Κρέντη παίζει με το Κεράσοβο στο γειτονικό κατ΄ ευφημισμό ντέρμπυ και τα Άγραφα υποδέχονται την Δόξα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
3΄ Σέντρα του Καλύβα Κ βρήκε τον Σερπάνο ο οποίος επιχείρησε σουτ από την περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Ντάλλας
7΄ Σουτ του Θεοχάρη έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Ντάλλας
15΄ Μπαλιά του Μάκκα βρήκε τον Βούρτσα Ν μπλόκαρε ο Καλύβας Γ
19΄ Ο Γουλέτας έβγαλε ωραία πάσα στον Θεοχάρη αυτός σούταρε με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ
24΄ Σέντρα του Γουλέτα Βρήκε τον Καλύβα Κ αυτός σούταρε με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ
32΄ Σέντρα σουτ του Βούρτσα Ν η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ
34΄ Μπάσιμο του Μάκκα Ε στην συνέχεια σούταρε με τον τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ
40΄ Σε διπλό σουτ του Βούρτσα Ν μέσα από την περιοχή απέκρουσε δυο φορές ο τερματοφύλακας
45΄ Ο Καλύβας σούταρε μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους
Β΄ Ημίχρονο
54΄ Από κόντρα των αμυντικών της Κρέντης η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι
70΄ Απευθείας εκτέλεση φαουλ του Ζήκα η μπάλα πέρασε λίγο άουτ
80΄ Εκτέλεση φαουλ του καλύβα Κ βρήκε τον Πατρώνη ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ
89΄ Εκτέλεση φαουλ του Ζήκα απέκρουσε ο τερματοφύλακας και στην επαναφορά ο Μάκκας Σ επιχείρησε σουτ από κοντά στέλνοντας την μπάλα άουτ
ΚΡΕΝΤΗ: Α. ΝΤΑΛΛΑΣ, Ε. ΜΠΥΡΟΣ, Σ. ΜΠΥΡΟΣ, Π. ΚΟΚΟΤΟΣ (83΄ Σ. ΤΣΕΤΣΟΣ) Ε. ΜΑΚΚΑΣ, Ι. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, Ι. ΝΤΑΛΛΑΣ (46΄Σ. ΜΑΚΚΑΣ), Κ. ΜΑΚΚΑΣ, Γ. ΒΟΥΡΤΣΑΣ, Ν. ΒΟΥΡΤΣΑΣ (46΄ Σ. ΖΗΚΑΣ).
ΑΓΡΑΦΑ: Γ. ΚΑΛΥΒΑΣ, Π. ΜΑΡΚΗΣ (52΄Χ. ΚΙΤΣΙΟΣ), Σ. ΠΑΤΡΩΝΗΣ, Δ. ΓΑΤΗΣ, Ι. ΗΛΙΑΔΗΣ, Η. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ, Δ. ΣΕΡΠΑΝΟΣ, Β. ΜΑΚΚΑΣ (46΄ Β. ΓΑΤΗΣ), Κ. ΚΑΛΥΒΑΣ, Κ. ΓΟΥΛΕΤΑΣ, Σ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ(86΄ΣΒΕΡΩΝΗΣ).