Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ερώτηση Μαρίνου - Πρωτούλη για τα προβλήματα του ΤΕΙ Καρπενησίου

Ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Καρπενησίου έδειξαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και ο Γιάννης Πρωτούλης, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Ποιό συγκεκριμένα οι Βουλευτές ζητάνε να μάθουν πότε θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές του τμήματος Δασοπονίας στο Καρπενήσι που αφορούν τόσο την λειτουργία της Εστίας όσο και την έλλειψη προσωπικού.
Η ερώτηση προς την αρμόδιο Υπουργό έχει ως εξής: .
Στο Τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ Λαμίας, με έδρα το Καρπενήσι, υπάρχει εστία με 25 δωμάτια για φοιτητική μέριμνα που παρείχε στέγαση σε 50 σπουδαστές.
Ωστόσο οι συνθήκες λειτουργίας της Εστίας είναι πολύ δυσμενείς, αφού δεν υπάρχει καθόλου προσωπικό ενώ και η υλικοτεχνική υποδομή είναι μακριά από τις σύγχρονες απαιτήσεις. Επιπλέον η λειτουργία της Εστίας παραμένει, αδικαιολόγητα, νομικά εκκρεμής καθώς δεν υπάρχει Σπουδαστική Λέσχη στο ΤΕΙ Λαμίας, ενώ ούτε έχει υπαχθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.
Φέτος αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των δωματίων, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση και να βρίσκονται σε αδιέξοδο δεκάδες σπουδαστές από λαϊκές οικογένειες που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη.
Για την κατάσταση αυτή υπάρχει μεγάλη πολιτική ευθύνη.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός
- Τι ενέργειες θα γίνουν ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Εστίας στο Τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ Λαμίας στο Καρπενήσι και να εξασφαλιστεί η απαραίτητη διοικητική υποστήριξη.
- Τι μέτρα θα παρθούν για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και την αναβάθμιση της υποδομής και των συνθηκών ζωής των σπουδαστών.