Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* «Αντί να κατηγορηθεί αυτός που έριξε τον άνθρωπο στη θάλασσα κατηγορείται αυτός που πάει να τον σώσει και μάλιστα με δανική βάρκα», είπε σε κάποια φάση ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Λεωνίδας Παπαδόπουλος, απαντώντας σε υπαινιγμό συναδέλφου Δ.Σ. στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Καρπενησίου για το θέμα του Χιονοδρομικού. Συμφωνούμε δάσκαλε με τα λεγόμενά σου κάνοντας μια μικρή προσθήκη σ΄ αυτά. Καλή η σκέψη του βαρκάρη να σώσει τον άνθρωπο που έπεσε στη θάλασσα, το μέγα θέμα είναι όμως αν θα τον προλάβει ζωντανό ή έστω ημιθανή, ή θα συλλέξει απλά τη σωρό του;

* Πάντως απ΄ ότι μαθαίνω στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ Καρπενησίου που θα συζητηθεί και πάλι το θέμα αυτό αναμένεται να περάσει η πρόταση της Δημοτικής αρχής και να προχωρήσει ο Δήμος τόσο στην αύξηση του Μ.Κ όσο και στην δανειοδότηση για να σωθεί το Χιονοδρομικό.

* Κάποια πολύ σημαντική κίνηση που αφορά το Χιονοδρομικό αναμένεται στο προσεχές διάστημα που θα κάνει αίσθηση. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές όταν αυτή δει το φως της δημοσιότητας θα πέσουν πολλά πρώην οχυρά...

* Όργωσε κυριολεκτικά την κεντρική Ευρυτανία ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης – παρότι που δεν ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του - το διήμερο του 15Αύγουστου. Ο κ. Μπακογιάννης σε όσα χωριά περιόδευσε, έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους κατοίκους γεγονός που φανερώνει ότι βρίσκεται πολύ ψηλά στην εκτίμηση των Ευρυτάνων, στοιχείο σημαντικό για να πάρει την μεγάλη απόφαση να θέσει εαυτόν στην κρίση των πολιτών του νέου Δήμου Καρπενησίου, διεκδικώντας τον Δημαρχιακό Θώκο.

* «Εγώ είμαι ΣΑΜΑΡΙΚΟΣ είπε κάποιος μεσόκοπος σε ένα πανηγύρι που επισκέφτηκε ο κ. Μπακογιάννης και δεν είχα σκοπό να στηρίξω τον γιό της Ντόρας. Μόλις όμως τον γνώρισα από κοντά και κουβέντιασα μαζί του κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό νέο που αξίζει την ψήφο μου»

* «Ουσιαστική έμαθα πως ήταν η συζήτηση που έγινε την παραμονή του 15Αύγουστου στα γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ μεταξύ της Γραμματέως, του Βουλευτή και μελών του Κινήματος. Βασικό θέμα οι πράσινοι εκλεκτοί στους Δήμους Αγράφων και Καρπενησίου καθώς και ο εκλεκτός για την Περιφέρεια. Παρότι δεν βγήκε κάποια σημαντική είδηση, από την κουβέντα αυτή που κατά διαστήματα ήταν έντονη, τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, ειδικά για τον Δήμο Αγράφων δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κατέβουν υποψήφιοι» Αυτά μας είπε γνωστό στέλεχος του Κινήματος την επομένη της Παναγίας που βρεθήκαμε σε κάποιο γιορτάσι. «Και τα δυο πρόσωπα που ακούστηκαν, που είναι μάλιστα έγκριτοι συνάδελφοι, δεν θα ασχοληθούν παρότι η ΝΕ βλέπει με πολύ θετικό μάτι την υποψηφιότητά τους». Όσον αφορά για το όνομα που ακούστηκε για τον Δήμο Καρπενησίου, υπήρξε έντονος προβληματισμός καθότι η Ιπποκράτους αναμένεται μέχρι τέλος του μήνα να κάνει άλλη πρόταση, που την επιθυμεί και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Κινήματος.

* Κλείδωσε η υποψηφιότητα Κοντογεώργου στην Περιφέρεια με το ψηφοδέλτιο του φίλου του Θανάση Χειμάρα. Κάτι ανάλογο περιμένουν να πράξει και ο Βασίλης Καραμπάς με την σίγουρη πλέον υποψηφιότητα Περγαντά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Μη βιάζεστε αδέλφια, γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και πολλά μπορούν να συμβούν.

* Υπερκινητικοί παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες αρκετοί υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί στις διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στην Ευρυτανία. Αν κινούνταν έτσι και τα προηγούμενα χρόνια που κυβερνούσαν τον τόπο σίγουρα θα είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα.

* Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές σε κλείσιμο οδηγείται το Δασαρχείο Φουρνάς. Καλός φίλος από την περιοχή αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό τονίζει: «Μετά το Εργοστάσιο Ξυλείας ήρθε το κλείσιμο του παραρτήματος του Ι.Κ.Α και πιο μετά του Ο.Τ.Ε. και τώρα το Δασαρχείο και μετά τι; Τι αφήσατε όρθιο; Το μόνο που απομένει είναι το γυμνάσιο – Λύκειο, το Ταχυδρομείο, το Ιατρείο, η Αστυνομία και η πυροσβεστική αλήθεια με αυτή τι έγινε; Επιτέλους τελειώνει το έργο σας κύριοι θα ξεκουραστείτε και εσείς, αρκετά προσφέρατε σ΄ αυτό το τόπο φτάνει πια». Πρόκειται για μια οδυνηρή πραγματικότητα που κάποιους φαίνεται πως δεν τους αγγίζει, παρότι βλέπουν την Ευρυτανία σιγά –σιγά να αδειάζει. Ίσως έτσι να θέλουν τον τόπο εκείνοι που κόβονται για την τάχα πρόοδό του και λένε σε διάφορες εκδηλώσεις το συγκλονιστικό αλλά πολύ ψεύτικο: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε γι΄ αυτόν τον τόπο, για την ανάπτυξη και την προοπτική…» Σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε στα χωριά μας, απ΄ ότι είπαν η συνεχίζουν να λένε δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΕ.