Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο Θωμάς Μπόνιας ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αγράφων;


Τον νυν Δήμαρχο Φραγκίστας Θωμά Μπόνια επιθυμεί να χρίσει επίσημα υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την παραμονή του 15Αύγουστου στα γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ, τον κ. Μπόνια πρότειναν στο σύνολό τους τα στελέχη του Κινήματος αλλά και ο Βουλευτής Ευρυτανίας, ως τον καταλληλότερο να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου που θα μπορέσει να πάρει τον Δήμο.
Εν τω μεταξύ ο νυν Δήμαρχος Φραγκίστας πιστεύετε ως η καλύτερη περίπτωση από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να πάρει τις εκλογές, ενώ από πολλούς θεωρείτε αδιανόητο να μην κατεβάσει υποψήφιο το κυβερνών κόμμα στο νεοσύστατο αυτό Δήμο.
Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο κ. Μπόνιας είναι ένας πολύ σοβαρός Δήμαρχος με καλή δημαρχιακή θητεία, ενώ είναι και το πρόσωπο που μπορεί να συσπειρώσει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, καθότι είχε διατελέσει παλιότερα και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος στην Ευρυτανία.
Βέβαια η μεγάλη δυσκολία στην όλη υπόθεση είναι να πιστεί ο ίδιος κ. Μπόνιας, να θέσει εαυτόν στην κρίση των δημοτών του Δήμο Αγράφων καθότι μέχρι στιγμής δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τον Δήμο, παρά το γεγονός ότι τελευταία έκανε αρκετές δημόσιες παρουσίες σε εκδηλώσεις σε όλους τους Δήμους που θα συγκροτήσουν τον νεοσύστατο Δήμο Αγράφων.
Μια ακόμη δυσκολία στην υποψηφιότητά του είναι και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με την αλλαγή της έδρας και τα οποία ως γνωστόν πίκραναν πολύ τον κ. Μπόνια.
Δημοσκοπήσεις για δημάρχους, περιφερειάρχες
Κρίσιμες για τις αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου σχετικά με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι οι έρευνες κοινής γνώμης που θα γίνουν από τις 23 μέχρι τις 27 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις εταιρείες που διενεργούν έρευνες για λογαριασμό της Ιπποκράτους διεμήνυσαν στα κεντρικά πως «τα αποτελέσματα από όσες έγιναν νωρίτερα τον Αύγουστο δεν είναι ασφαλή». Ζήτησαν χρόνο και ο πρωθυπουργός τους τον έδωσε, καθώς η έκβαση των επερχόμενων τοπικών εκλογών θα επηρεάσει καθοριστικά το πολιτικό κλίμα. Έτσι, διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις να μην περιμένουν τον ανασχηματισμό πριν από τις 3 Σεπτέμβρη, μήνυμα που εξελήφθη από πολλά κορυφαία στελέχη ότι αφήνει ανοιχτό το θέμα της... «επιστράτευσης» ακόμα και υπουργών, οι οποίοι ενδέχεται να κληθούν να αφήσουν τα υπουργικά τους γραφεία και να εκτεθούν σε δήμους και περιφέρειες. «Ένα στοιχείο δεν συνιστά απόδειξη, δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις δημοτικές σε κομματική αντιπαράθεση» επέμεναν πάντως και χθες οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Σε κάθε περίπτωση, όσο ο Γ. Παπανδρέου δεν ανοίγει τα χαρτιά του, η ονοματολογία καλά κρατεί.
Το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων της Περιφέρειας στις 3 Σεπτέμβρη από τον ίδιο τον Παπανδρέου στην επετειακή εκδήλωση που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη. Για την Περιφέρεια Στερεάς όπως όλα δείχνουν το χρίσμα θα δοθεί στον κ. Περγαντά ο οποίος εξ` αρχής έχει δηλώσει την πρόθεσή του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο σημερινός και ιδιαίτερα δημοφιλής Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, είναι κατά πολλούς εκείνο το πολιτικό πρόσωπο που καταφέρνει να ταυτίζεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο «ενδιαφερόμενο» ή «ενδιαφερόμενη» με το προφίλ του επικεφαλή που επιθυμεί και η Ιπποκράτους για την εν λόγω Περιφέρεια. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι αν τελικά η Ιπποκράτους προχωρήσει στην υποψηφιότητα Περγαντά, σίγουρη θα πρέπει να θεωρηθεί και η υποψηφιότητα Καραμπά για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη στην Ευρυτανία.