Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τα μέτρα που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται για συζήτηση και ψήφιση με εσπευσμένες διαδικασίες, είναι μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων.
Είναι μέτρα που θα φέρουν:
- Απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων φέτος και τα επόμενα χρόνια και δραματική μείωση των αποδοχών στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

- Νέες ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την ολοκληρωτική ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων, ενώ ταυτόχρονα συζητείται η κατάργηση ακόμη και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
- Νέα πλήγματα στις συντάξεις και νέες μεγάλες περικοπές στις επικουρικές.
- Ακόμη μεγαλύτερη φορολογική αφαίμαξη στα λαϊκά νοικοκυριά.
Ο πόλεμος κατά των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κορύφωση.
Αυτή η πολιτική οδηγεί για δεκαετίες τον λαό μας και τα παιδιά του να ζουν σε συνθήκες της πιο μαύρης δυστυχίας με μισθούς πείνας, ανεργία ανασφάλεια και χωρίς δικαιώματα για να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή την πολιτική στηρίζουν και τα άλλα αστικά κόμματα, η ΝΔ, το κόμμα του ΛΑΟΣ και της Μπακογιάννη που, επί της ουσίας, συμφωνούν με τα μέτρα.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί το λαό σε αγωνιστική και πολιτική συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε την πολιτική που οδηγεί αυτόν και τα παιδιά του να ζουν για δεκαετίες στην πιο μαύρη δυστυχία των μισθών πείνας, της ανεργίας, της ανασφάλειας, χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα, προκειμένου να προστατευτούν τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων από τη δική τους κρίση και από την αναγκαστική γι' αυτούς κρατική χρεοκοπία.
Δεν πρέπει να υπάρχει Ώρα χαμένη για τον λαό.
Αντιστοίχιση ΤΩΡΑ της λαϊκής οργάνωσης και πάλης με την σφοδρότητα της ανελέητης επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου.
•Για να παρεμποδιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
•Για να μπει τέλος στις λαϊκές  θυσίες για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.
•Για σύγχρονα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Για να ανήκει στο λαό ο πλούτος που παράγει με Λαϊκή Εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ.
ΠΥΚΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΤΗΣ ΠΑΣΥ, ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ, ΤΗΣ ΟΓΕ, ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα βρίσκονται μαζί με τον λαό στους δρόμους για την επιτυχία και την περιφρούρηση της απεργίας. Για την ορμητική ανάπτυξη των αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής .
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ