Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Καρανίκα - Διαμαντοπούλου για Ευρυτανικά θέματα

Τα προβλήματα των μαθητών και των σχολείων της Δυτικής Ευρυτανίας έθεσε στην Υπουργό Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου ο Βουλευτής
Ευρυτανίας κ. Ηλίας Δ. Καρανίκας.

Κατά τη συνάντησή τους αυτή, ο κ. Καρανίκας επισήμανε ότι οι επιτυχίες των μαθητών των Λυκείων Γρανίτσας, Ραπτοπούλου και Κερασοχωρίου στις Πανελλήνιες Εξετάσεις καταγράφηκαν ελάχιστες και αντιστοιχούν κυρίως στη φοίτηση σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) .
Επίσης, τόνισε ότι σχεδόν κανένας μαθητής της περιοχής δεν αποκτά κατά τη διάρκεια του σχολικού του βίου Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σχέση των παραπάνω με το έλλειμμα ευρυζωνικότητας (ίντερνετ) στην περιοχή, το οποίο και αποστερεί τους μαθητές, τους νέους και γενικότερα τους κατοίκους από την πρόσβαση στην κυριότερη πηγή πληροφόρησης και ενημέρωσης της εποχής μας και των αναγκών της.
Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε την έναρξη Πιλοτικού ουσιαστικού και αποτελεσματικού Προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας, κυρίως για τους μαθητές που φέτος θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και γενικότερα για όλους τους μαθητές της Δυτικής Ευρυτανίας, καθώς και να δοθεί  δυνατότητα πρόσβασης στις Ευρυζωνικές Υπηρεσίες στους μαθητές και στα σχολεία.