Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Αναφορά και όχι επερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης για την μεταφορά του Ειρηνοδικείου Αγραίων και του Πρωτοδικείου Καρπενησίου στη Δυτική Φραγκίστα από τον Ηλία Καρανίκα


Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μ. Παπαϊωάννου, κατέθεσε ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, σχετικά με το υπόμνημα (φωτο) που είχε σταλεί στον πρώην Υπουργό κ. Καστανίδη από τον Δικηγόρο Βαγγέλη Μπίκα και αφορούσε την ίδρυση μεταβατικής έδρας του Ειρηνοδικείου Αγραίων και του Πρωτοδικείου Καρπενησίου στη Δυτική Φραγκίστα Ευρυτανίας, καθώς και την ίδρυση μιας θέσης συμβολαιογράφου.
Ο εκ της Δυτικής Φραγκίστας Δικηγόρος, πρώην Νομικός Σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, στο υπόμνημα του αναφέρει ότι η Δυτική Φραγκίστα πληροί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις καθότι είναι χωριό που βρίσκεται σε κεντρική θέση, με εύκολη πρόσβαση που έχουν οι κάτοικοι του δήμου, στις υπάρχουσες υπηρεσίες που εδρεύουν στη Φραγκίστα ενώ τονίζει ότι η Δυτική Φραγκίστα διαθέτει σύγχρονα κτίρια για τη στέγαση  των υπηρεσιών που θα μεταφερθούν.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο συγκεκριμένο υπόμνημα, δεν απάντησε αρμοδίως ο πρώην Υπουργός Χ. Καστανίδης, ενώ και μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σε επικοινωνία μας με τον Βουλευτή Ευρυτανίας, για το θέμα αυτό, ο κ. Καρανίκας μας είπε ότι από την πλευρά του δεν έχει κατατεθεί καμία Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τέτοιο θέμα, αλλά αναφορά, για ενημέρωση σχετικά με το υπόμνημα του κ. Μπίκα.
Περισσότερα για το θέμα αυτό με αναλυτικό ρεπορτάζ και άλλα στοιχεία στο φύλλο του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ της ερχόμενη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011.