Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ο Παπανδρέου θα προτείνει στον Σαμαρά μεταβατικό πρωθυπουργό! Τι υποστηρίζουν πληροφορίες που φτάνουν στα parapolitika για την απογευματινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Μια πρόταση-έκπληξη αναμένεται να καταθέσει στον Αντώνη Σαμαρά ο Γιώργος Παπανδρέου, στην απογευματινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο πρωθυπουργός, βρισκόμενος σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, λόγω των αντάρτικων στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και των επίδοξων διαδόχων του που... έχουν βγει στο προσκήνιο, έχει δεθχεί εισηγήσεις να ζητήσει απο τον πρόεδρο της ΝΔ μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό ένα ισχυρό πρόσωπο απο τον τραπεζικό χώρο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πρόσωπο αυτό είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. 
Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά μια μεταβατική κυβέρνηση, με την στήριξη των περισσότερων πολιτικών κομμάτων, η οποία θα πάρει στους... ώμους της το δύσκολο έργο του «κουρέματος» χρέους και των διαδικασιών για την εξασφάλιση της 6ης δόσης.
Ο κ. Σαμαράς, πάντως, δεν φαίνεται να ενθουσιάζεται απο ένα τετοιο σενάριο και παραμένει σταθερός στην τακτική των πρόωρων εκλογών για «καθαρές λύσεις». Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παλιοί γνώριμοι απο την δράση τους στην ΟΝΝΕΔ, την εποχή που μεσουρανούσε στην πολιτική ζωή της χώρας και στη γαλάζια παράταξη ο ενθάρχης Κ.Καραμανλής.
Μάλιστα, οι καλά γνωρίζοντες την ιστορία της γαλάζιας Νεολαίας θυμούνται ότι Σαμαράς και Προβόπουλος είχαν απο τότε διαφορετικές ιδεολογικές κατευθύνσεις, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση πρωθυπουργίας -έστω και μεταβατικής του δεύτερου- οι συγκρούσεις μεταξύ τους θα ήταν αναπόφευκτες...