Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Εκδρομή με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας τιμώντας το σπουδαιότερο πρόσωπο στη ζωή όλων μας, τη μητέρα, θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στον Άγιο Αθανάσιο Μεγάλου Χωριού, την επόμενη Κυριακή 12 Μαΐου, για να γιορτάσει την Ημέρα της Μητέρας.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι, σας περιμένουν όλους - μέλη και φίλους του Συλλόγου – να βρεθείτε σε ένα πικ-νικ άλλης εποχής. Θα παίξουν μπάλα, θα διασκεδάσουνκαι θα θυμηθούν τις σχολικές εκδρομές στον Άγιο Αθανάσιο που ήταν γεμάτες χαρά και ξεγνοιασιά!  Θα είναι όλοι εκεί!
Μπορείτε να μετακινηθείτε δωρεάν με λεωφορείο που θα ξεκινήσει στις 11.20 πμ από την Πέτρινη Στάση στον Ξηριά, θα περάσει στις 11.30 από την Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου  και στις 11.40 από τον ι. Ναό Αγίων Ευρυτάνων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2237023306, 6988709634

ΠΩΣ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
 Μέρα εορτασμού της μητρότητας και ευχαριστιών προς τη μητέρα, με αρχαιοελληνική προέλευση. Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα Άννα Μαρία Ριβς Τζάρβις ήταν εκείνη που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή όλων των μητέρων.
Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μάιου του 1914, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.