Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 564 ΜΕΡΟΣ Α΄

*Δεν βλέπω φως στον Δήμο Αγράφων, παρά τα όσα λέγονται ότι η κατάσταση θα διορθωθεί. Ο Δήμος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, λεφτά δεν υπάρχουν για πετρέλαιο, η μεταφορά των σκουπιδιών από τα χωριά γίνεται μετ΄ εμποδίων και μόνο αν κάποιος Αντιδήμαρχος βάλει το χέρι στην τσέπη του και γεμίσει το ρεζερβουάρ της σκουπιδιάρας,
όπως γίνεται τελευταία από συγκεκριμένο Αντιδήμαρχο. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αν δεν γίνουν οι ανάλογες κινήσεις, φοβάμαι ότι στις επόμενες μέρες, φαινόμενα σαν και αυτά της περασμένης εβδομάδας στην Δυτ. Φραγκίστα, θα επαναληφθούν. Η υπομονή των κατοίκων έχει εξαντληθεί και οι όποιες λάθος κινήσεις της Δημοτικής αρχής από δω και πέρα, αναμένεται να δημιουργήσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις.   

*Για το πόσο καλά θα πάνε τα πράγματα στον Δήμο Αγράφων, θα το ξέρουμε μετά την συνεδρίαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του πολυπαθούς Δήμου. Αν τελικά αποφασιστεί, η σωστή και λογική κατανομή των πιστώσεων σε εκείνους που οφείλει ο Δήμος και δρομολογηθούν με σοβαρότητα οι επόμενες κινήσεις στον Δήμο, πολλά μπορούν να συμβούν. Αν και στην συνεδρίαση αυτή, συζητηθούν θέματα που θα προκύψουν εκτός ημερησίας διάταξης και τα φλέγοντα ζητήματα πάνε για άλλο Συμβούλιο, χαιρέτα μας τον πλάτανο…

*Πάντως το «παιχνίδι» με την οικονομική Επιτροπή φαίνεται να το κερδίζει ο Δήμαρχος και αυτό δρομολογεί άλλες εξελίξεις στον Δήμο. Το γεγονός όμως ότι ακόμη δεν πέρασαν τα αυτοκίνητα από ΚΤΕΟ, δεν ασφαλίστηκαν και άλλα παράξενα, δημιουργούν προβληματισμό και δικαιολογημένες απορίες.

*Την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Θοδωρή Μπαμπαλή, ανανέωσαν τα περισσότερα μέλη της ομάδας της Αντιπολίτευσης, για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου και στις επόμενες εκλογές. Μετά την κίνηση αυτή, ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο του κ. Μπαμπαλή, αλλά και πονοκέφαλος με το τι θα κάνουν οι 4-5, που είπαν στηρίζουμε αλλά δεν συμμετέχουμε.

*Λοιπόν επειδή στα πανηγύρια που έρχονται και στις συζητήσεις που θα γίνονται στα καφενεία των χωριών θα ακουστούν πάρα πολλά, σας πληροφορώ ότι Εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, που δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη νέα ομάδα Μπαμπαλή, κινείται δυναμικά για την συγκρότηση δικού του ψηφοδελτίου, έχοντας μάλιστα και την συμπαράσταση κορυφαίου Αυτοδιοικητικού γειτονικού Νομού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κάλεσμά του αυτό, βρήκε πολλούς υποστηρικτές και σύντομα θα κάνει τις πρώτες κινήσεις και εμφανίσεις με την ομάδα του σε χωριά του Δήμου Αγράφων.