Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Με παρέμβαση Καραμπά εξασφαλίστηκαν οι πόροι για 4 μεγάλα έργα στην Ευρυτανία

Το φίδι από την τρύπα έβγαλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς δίνοντας ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε για το έργο ολοκλήρωση δρόμου Σαρκίνη – Καταβόθρα. Το συγκεκριμένο έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΑΕΠ 766, στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας, επί Νομαρχίας Κώστα Κοντογεώργου. Η σύμβαση του έργου ανερχόταν στο 1.813.000,00 ευρώ με υπάρχουσα πίστωση 800.000,00 ευρώ.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε αφορούσε την πίστωση του έργου, για την οποία δεν εγκρίθηκε ούτε ένα ευρώ, ενώ δεν είχε γίνει μέχρι στιγμής, αίτημα για να δοθεί η αιτούμενη πίστωση.


Τόσο ο κ. Καραμπάς όσο και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς με προσωπικές τους ενέργειες κατάφεραν να πάρουν την έγκριση για αιτούμενη πίστωση προκειμένου να ξεκινήσει το έργο εντός των επόμενων ημερών. Η έγκριση δόθηκε από την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας αλλά και από τα συναρμόδια Υπουργεία Ανταγωνιστικότητας και Οικονομίας & Οικονομικών.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο ίδιο πρόγραμμα ΣΑΕΠ 766 είναι ενταγμένα και τα τρία έργα που αφορούν την ολοκλήρωση του δεύτερου τμήματος του δρόμου Βαρβαριάδα – Άγραφα – Όρια Νομού, το δρόμο Δομνίστα – Ροσκά – Πάντα Βρέχει και το δρόμο Καστανιά – πρόδρομος – Ροσκά – Όρια Νομού, τις συμβάσεις των οποίων είχε υπογράψει ο Κώστας Κοντογεώργος και ήταν δε τα τελευταία έργα που είχε υπογράψει ως Νομάρχης Ευρυτανίας.

Και για τα αυτά έργα υπήρχε αιτούμενη πίστωση συνολικού ποσού 3.700.000,00 ευρώ, χωρίς να υπάρχουν όμως τα λεφτά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Η Περιφέρεια, όμως, με τις προσπάθειες Περγαντά – Καραμπά, κατάφερε να διεκδικήσει τις πιστώσεις, και παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύει η χώρα μας, να πάρει την έγκριση και να εξασφαλίσει έτσι τα απαιτούμενα ποσά για έργα αυτά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς ευχαριστεί θερμά τους Υπουργούς κ. Χρυσοχοΐδη και κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά και την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένη Διοίκησης κ. Γερακούδη για τις ενέργειές τους, να δοθεί άμεση λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα. Η όλη εξέλιξη πάντως επί του θέματος, είναι μια καλή απάντηση σε όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου και καλό θα είναι όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε για τον τόπο μας και να μην ρίχνουμε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον.