Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Άγιος Προκόπιος - Βελούχι 0-5 Δια περιπάτου στον τελικό

Στον μεγάλο τελικό  των Play Off , όπου θα αντιμετωπίσει τα Άγραφα προκρίθηκε, όπως άλλωστε και αναμένονταν το Βελούχι μετά και την 2η επιβλητική του νίκη επί του Αγίου Προκοπίου με σκορ 5-0.
Η ομάδα του Γιάννη Ελεφάντη έκανε πολύ καλή εμφάνιση στην επανάληψη, κυριάρχησε και σκόραρε ακατάπαυστα για την τελική επικράτηση. Δημιούργησε παράλληλα αρκετές καλές στιγμές μπροστά από τα καρέ των γηπεδούχων. Πολύ καλός ήταν ο 19χρονος δεξιός μπακ Ζαχαρίας Πολυτσέρης, που σκόραρε δυο τέρματα.
Ο Άγιος Προκόπιος του Λάκη Αναστασόπουλου κατάφερε να κοντράρει τον δυνατότερο αντίπαλο μόνο για ένα ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος η ομάδα από την Παλαιοκατούνα περιόρισε τα ατού του ΑΠΟΚ και κατάφερε να γίνει και απειλητική. Γνώρισε όμως ξανά την ήττα και πάλι με 5 τέρματα διαφορά. Μετά την ήττα αυτή ολοκληρώθηκε η φετινή παρουσία του Αστέρα στο πρωτάθλημα, που κρίνεται επιτυχημένη.
Ο ημιτελικός έγινε το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο της Παλαιοκατούνας. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα με την παρουσία περίπου 50 φιλάθλων. Το δεύτερο μέρος έγινε κάτω από διαστήματα με βροχόπτωση.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
6΄ : Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
8΄ : Σουτ-Βολίδα του Ζαραβέλη από τα όρια της μεγάλης περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρια του Κόκκοτα.
26΄ : Μονοκόμματο σουτ του Τσίπρα με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή μπλοκαρίστηκε από τον Ρεσίτη, που ήταν στην σωστή θέση.
32΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου από μακρινή απόσταση πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
37΄ : Νέο απευθείας χτύπημα φάουλ του Αναστασόπουλου από μακριά απέκρουσε ωραία ο Ρεσίτης σε κόρνερ.
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
50΄ : Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Πάτρου έκανε πάσα με το τακουνάκι για τον Πασσά, ο οποίος με κοντινή καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κόκκοτα, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει (0-1).
55΄ : Σουτ του Πάτρου εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αστέρα.
59΄ : Ο Ζαραβέλης με ωραία κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων βρήκε τον αμαρκάριστο Ζαλοκώστα σε θέση τετ α τετ απέναντι από τον Κόκκοτα, πλάσαρε όμως λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
61΄ : Ο Συγκελόπουλος έκανε ενέργεια από αριστερά, έβγαλε την συρτή σέντρα, ο Ζαραβέλης βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή προβολή πέτυχε το 0-2.
64΄ : Ο Ζαλοκώστας έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς, πάσαρε για τον αμαρκάριστο Πολυτσέρη στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος πάνω στην γραμμή με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 0-3.
 69΄ : Ο Τσέκας σέντραρε από αριστερά και η καρφωτή κεφαλιά του Αναστασόπουλου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
70΄ : Ο Νικολάου κέρδισε τις κόντρες, έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και με ωραίο πλασέ με το αριστερό έκανε το 0-4.
77΄ : Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, μετά από αδράνεια της άμυνας η μπάλα έφτασε στον Πολυτσέρη στο δεύτερο δοκάρι , που και πάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή, για το τελικό 0-5.
Συνθέσεις ομάδων
Άγιος Προκόπιος (Λάκης Αναστασόπουλος) : Κόκκοτας, Κουρλός(75΄ Γκούρλιας), Μάκκας(60΄ Κρασιάς), Τσάκνης, Νταλαφούρας, Λαθύρης Δ., Αναστασόπουλος, Παρούτσας, Κουτσοθανάσης(65΄ Τσέκας), Τσίπρας, Σκύπι
ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Ελεφάντης) : Ρεσίτης, Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ντουφεκιάς, Πασσάς, Ζαραβέλης, Ζαλοκώστας(65΄ Νικολάου), Πάτρου(80΄ Κουτσουπιάς Θ.), Γενιτσαρόπουλος Α.(46΄ Τριανταφυλλόπουλος)
Καλή η διαιτησία του Γιώργου Δροσίνη και των Βοηθών του Βασίλη Λάμπρου και Κώστα Νικολάου του Συνδέσμου Ευρυτανίας