Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αλλάζει πρόσωπο το κέντρο του Καρπενησίου Σήμερα στις 6 το απόγευμα η Δημόσια Διαβούλευση στο Συνεδριακό Κέντρο


Το Καρπενήσι αλλάζει πρόσωπο. Μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του κέντρου της ευρυτανικής πρωτεόυσας, που στοχεύει στην ενδυνάμωση των χρήσεων, τον εκσυγχρονισμό, την ποιοτική - αισθητική αναβάθμιση, πάντοτε στα ευρύτερα πλαίσια της βελτίωσης της κυκλοφορίας και της προτεραιότητας στον πεζό και τον ποδηλάτη. Τα προβλεπόμενα έργα θα αλλάξουν την όψη στο κέντρο της πόλης και η διακίνηση των δημοτών στην περιοχή θα γίνεται πιο άνετα, αφού αναμένεται να υπάρξουν και τέτοιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα κάνουν τη ζωή των Ευρυτάνων πιο εύκολη.
Λίγο πριν προσχωρήσει η Δημοτική Αρχή στην οριστική ανάπλαση, ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης καλεί τους δημότες και τους φορείς σε δημόσιο διάλογο που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, όπου παρουσία ειδικών συγκοινωνιολόγων και αρχιτεκτόνων, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το σχέδιο ανάπλασης στο σύνολό του, αλλά και να εκφράσουν τη δική τους θέση και οποιαδήποτε απορία πάνω στο εν λόγω ζήτημα.
Η νέα Δημοτική Αρχή, συνεπής στις δεσμεύσεις της, προχωρά στη δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου αστικής ανάπλασης της πόλης του Καρπενησίου. Σε αυτό το μεγάλο βήμα, απαιτείται η συμβολή, η γνώμη και η συνδρομή όλων των δημοτών και ο διάλογος σε αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί την πηγή της δημοκρατίας. Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του, ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης βασίστηκε στην ανάπτυξη διαλόγου με όλους τους φορείς του τόπου, αλλά και με τον κάθε δημότη ξεχωριστά. Για κάθε μεγάλη ή μικρή αλλαγή, για κάθε βήμα, η νέα Δημοτική Αρχή επιδιώκει τη συμμετοχή.
Έτσι λοιπόν και σε αυτή την περίπτωση ανοίγει ένα δημόσιο διάλογο, προκειμένου να ενημερωθεί ο κάθε πολίτης για το σχέδιο της ανάπλασης του κέντρου της ευρυτανικής πρωτεύουσας, αλλά και να ακουστούν όλοι όσοι θέλουν να εκφράσουν την άποψή τους.
Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης προβλέπει έργα ανάπλασης και δημιουργίας σε τρεις κεντρικές οδούς του Καρπενησίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Ζηνοπούλου και Αθανασίου Καρπενησιώτη, στις οποίες θα γίνει η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η διάστρωση των οδών με γρανιτένιους κυβόλιθους, δενδροφυτεύσεις και άλλα. Το εν λόγω έργου είναι συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
Στις παραπάνω φώτο φαίνονται οι οδοί Ζηνοπούλου και Εθνικής Αντιστάσεως όπως είναι τώρα, και πως θα είναι μετά την ολοκλήρωση των έργων για την ανάπλαση του κέντρου. (Η τελική μορφή σχεδιάστηκε από ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή).
Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης Πόλης Καρπενησίου», με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 10051/22-12-2010 έγγραφο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εγκρίθηκε και υπογράφτηκε από την τότε Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, επί Δημαρχίας Βασιλείου Καραμπά, και εντάχθηκε στα Εγκεκριμένα Σχέδια «Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης».