Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γιορτές Τσίπουρου σε Δομνίστα και Γρανίτσα

Το τσίπουρο είναι ένα από τα καλύτερα και γνήσια ποτά του τόπου μας. Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, τόσο στην Δομνίστα όσο και στην Γρανίτσα, οι λεγόμενες Γιορτές Τσίπουρου.



Όπως κάθε χρόνο λοιπόν έτσι και φέτος στην Δομνίστα  στις 25, 26 και 27 Οκτώβρη θα ξαναθυμηθούμε τα παλιά, αναβιώνοντας την παράδοση της απόσταξης και παραγωγής του τσίπουρου.
Τα καζάνια θα στηθούν στην πλατεία του χωριού και το γνήσιο τσιπουράκι θα προσφέρεται άφθονο σε όλους όσοι θα έχουν την τύχη να περάσουν το προσεχές φθινοπωρινό τριήμερο στη Δομνίστα. Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, θα μεταφερθούμε νοερά στην Ελλάδα της ημέρας εκείνης του 1940 με τον  εορτασμό της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ. Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται  ζωντανά, σε όλο τον κόσμο, μέσω της ιστοσελίδας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας: www.domnista.gr, επιλέγοντας: LiveCam
Ανάλογη γιορτή θα πραγματοποιηθεί και στην Γρανίτσα  με κύριο διοργανωτή των Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, που υπόσχεται μια ξεχωριστή μέρα με πολύ κέφι και γλέντι που θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία του χωριού.