Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τι είπε στην Κοινοβουλευτική ομάδα ο Καρανίκας - Άλλο ρεπορτάζ


Δεν επιθυμούν να ρίξουν λάδι στη φωτιά οι μέχρι τώρα βουλευτές που έχουν μιλήσει στην Κοινοβουλευτική ομάδα, παρά το γεγονός ότι από το πρωί αρκετοί από αυτούς μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, έκαναν λόγο για κενό διακυβέρνησης της χώρας με αποκλειστική ευθύνη του υπουργού Οικονομικών και φυσικά του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Οι περισσότεροι μέχρι τώρα βουλευτές εκφράζουν την απόλυτη στήριξη τους προς τον πρωθυπουργό και απλά κάνουν συστάσεις ως προς τον ανασχηματισμό όχι σε πρόσωπα, αλλά στη δομή που θα πρέπει να έχει ανεξαρτήτως προσώπων.
Πρώτος μίλησε ο κ. Αντρέας Μακρυπίδης, ο οποίος τόνισε πως ζούμε ιστορικές στιγμές και απαιτούν ιστορικές αποφάσεις από τους ηγέτες, ενώ δήλωσε αλληλέγγυος στις προσπάθειες του πρωθυπουργού.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο κ. Παπουτσής, ο οποίος κατηγόρησε τους βουλευτές που μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες προέβησαν σε μία εύκολη κριτική στην κυβέρνηση. Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός λέγοντας πως ορισμένοι μέσα στην αίθουσα επεξεργάζονται σενάρια συνταγματικής εκτροπής και ζήτησε από τους βουλευτές να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το λόγο μετά πήρε ο δικός μας, Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας ο οποίος είπε ότι στηρίζει το Γιώργο Α. Παπανδρέου, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει με τον Ανασχηματισμό, να είναι ολιγομελής και να κρατηθούν ισορροπίες μεταξύ των Βουλευτών.  

Από τους βουλευτές που έκαναν κριτική ήταν ο κ. Βουδούρης, ο οποίος ζήτησε αυστηρά από το υπουργείο Οικονομικών να κάνει αυτοκριτική. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Όλγα Ρεντάρη, η οποία ήταν μία εκ των 16, τονίζοντας πως “δεν αντέχω να προπηλακίζομαι και να με φωνάζουν «κλέφτρα». Δήλωσε επίσης ότι θέλει να ξέρει ποιοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και να αποδοθούν ευθύνες.

Ωστόσο το κλίμα φαίνεται να έχει αλλάξει ριζικά στο ΠΑΣΟΚ καθότι οι 5-6 Βουλευτές που φέρονταν το μεσημέρι ότι θα ακολουθήσουν τον Φλωρίδη, δεν πρόκειται να κάνουν καμία τέτοια κίνηση.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται και όσον αφορά το νέο σχήμα της Κυβέρνησης δεν αποκλείεται να συμμετάσχει πρόσωπο που θα κάνει αίσθηση στην Ευρυτανία…