Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΤΟ B΄ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

 Νίκος Σουλιώτης Αντιδήμαρχος Καρπενησίου:
"Ο κ. Καρφής έχει καταφέρει μέσα σε διάστημα 6 μηνών στη θέση του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης να κάνει ακόμη και αυτούς που τον ψήφισαν να αισθάνονται τυχεροί που δεν εκλέχτηκε Δήμαρχος"


"Η προσφορά της Ντόρας Μπακογιάννη στην αναπτυξιακή πορεία της Ευρυτανίας, αλλά και στους Ευρυτάνες  γενικότερα τα τελευταία 20 χρόνια δεν αμφισβητείται από κανένα Ευρυτάνα. Εξακολουθώ να είμαι μέλος της Ν. Δ."

 ΤΟ B΄ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ  ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ
Το ίδιο ερώτημα αφορά και το άλλο μεγάλο έργο που είναι η ανάπλαση του παλιού ΚΤΕΛ.
Το έργο της κατεδάφισης του παλιού ΚΤΕΛ βρίσκεται σε φάση υλοποίησης  μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και δυστυχώς (επειδή χάθηκε η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ) χρηματοδοτήθηκε από την ΣΑΤΑ  του Δήμου με ότι αυτό συνεπάγεται.  Η νέα δημοτική αρχή υπέγραψε τη σύμβαση του έργου ύψους 903.000 ευρώ και αφού λύσαμε και τα  τελευταία  προβλήματα που αφορούσαν κυρίως στην μετακίνηση δικτύων το έργο εκτελείται κανονικά. Όπως ανέφερα και προηγουμένως εμείς διεκδικούμε την χρηματοδότηση του έργου και μέσα από το ΕΣΠΑ, αν το πετύχουμε θα ελευθερώσουμε πιστώσεις από την ΣΑΤΑ για άλλα απαραίτητα έργα.

κ. Σουλιώτη τι θα κάνετε ως Δήμος για το μείζον θέμα του Χιονοδρομικού. Υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη για να ενημερωθούν και οι συμπολίτες μας, καθότι το Χιονοδρομικό αποτελεί για τον τόπο μας, πηγή ζωής θα έλεγα;
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Α.Ε. ανήκει ιδιοκτησιακά στην περιφερειακή ενότητα. Θα ήταν όμως εγκληματικό από την μεριά μας να πούμε ότι  ας  βρει την λύση ο αντιπερειφερειάρχης. Το Χ.Κ. αποτελεί την αιχμή του δόρατος του χειμερινού τουριστικού προϊόντος μας  και για μας η εύρυθμη λειτουργία του αποτελεί δέσμευση και προτεραιότητα μας. Ήδη με τον  κ. Δήμαρχο έχουμε ξεκινήσει επαφές με τον κ. Καραμπά στα πλαίσια μιας καλής συνεργασίας που έχουμε και ελπίζουμε σύντομα να μπορούμε να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση για την τύχη του Χ.Κ. Καρπενησίου.

Όσον αφορά την ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε., της οποία υπήρξατε μέλλος του Δ.Σ, έχουμε και επ΄ αυτού κάποια εξέλιξη;
Υπήρξα μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ  Α.Ε.  με πρόεδρο τον Γιώργο τον Λάγαρη σε μία απέλπιδα προσπάθεια ανασύνταξής της. Οι προϋποθέσεις που είχαμε βάλει για την προσπάθεια που θα κάναμε δεν πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα η συμμετοχή μου να αρχίζει και να τελειώνει με την παρουσία μου σε μία και μοναδική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ήδη βέβαια έχω παραιτηθεί από καιρό. Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.  υπήρξε πρωτοπόρα για την εποχή της και ανέπτυξε δράσεις που πραγματικά αποτέλεσαν μοχλό ανάπτυξης για την Ευρυτανία. Σήμερα νομίζω ότι είναι αυταπάτη να πιστεύουμε στην επαναλειτουργία της. Σε κάθε περίπτωση ιδιοκτησιακά ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα και από εκεί θα πρέπει να αναπτυχθούν οι όποιες πρωτοβουλίες.

Το Αθλητικό Κέντρο θα περάσει στα χέρια του Δήμου; Τι άλλο θα ζητήσετε από τον Γ.Γ. Αθλητισμού που θα μας επισκεφτεί;
Θεωρώ θετική την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού η οποία αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας του Δημάρχου να επισκεφθεί τον Γραμματέα στο Υπουργείο και τεκμηριωμένα να του παρουσιάσει την κατάντια, γιατί περί αυτού πρόκειται, του αθλητικού κέντρου. Εμείς ως νέα δημοτική αρχή θα απαιτήσουμε και θα διεκδικήσουμε μία βιώσιμή και καθαρή λύση. Αυτή η ανευθυνό-υπεύθυνη κατάσταση   που υπάρχει σήμερα με την Γ.Γ.Α. να είναι ιδιοκτήτης και ο δήμος χρήστης αποτελεί Ελληνική πατέντα ανευθυνότητας και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εάν η ΓΓΑ έχει τη δυνατότητα να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για την συντήρηση και την λειτουργία του ας το αναλάβει, να συστήσει και ένα οργανισμό που θα το λειτουργήσει και εμείς θα επικροτήσουμε την λύση. Επειδή όμως με την σημερινή κατάσταση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, της κατάργησης των οργανισμών και της μηδενικής δυνατότητας χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους, θεωρούμε μονόδρομο την ολική παραχώρηση του Αθλητικού κέντρου στο Δήμο Καρπενησίου. Έτσι θα προχωρήσουμε με τις δυνατότητες που μας δίνει ο Καλλικράτης στην σύμπραξη με ιδιώτες  μέσω καθαρών και διάφανων διαδικασιών για την βιώσιμη λειτουργία  του Αθλητικού κέντρου ώστε να αποτελέσει μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για τον Νέο Καλλικρατικό Δήμο Καρπενησίου. 

Ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Βαγγέλης Καρφής, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Ε.Π. αναφερόμενος καταγγέλλει ως σπάταλη την νέα Δημοτική Αρχή, που διακρίνεται για απειρία, σκοπιμότητα και αλαζονεία κάποιων στελεχών. Τι απαντάτε στον κ. Καρφή;
Ο κ. Καρφής έχει καταφέρει μέσα σε διάστημα 6 μηνών στη θέση του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης να κάνει ακόμη και αυτούς που τον ψήφισαν να αισθάνονται τυχεροί που δεν εκλέχτηκε Δήμαρχος. Ευτυχώς που η υπόλοιπη δημοτική του ομάδα δε ακολουθεί αυτή την στείρα χωρίς προτάσεις αντιπολίτευση.  Η νέα δημοτική αρχή κυρία Φεγγούλη  με αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας  από την πρώτη στιγμή λειτουργεί με γνώμονα την ελάχιστη δυνατή δαπάνη για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.  Στα πλαίσια αυτής της λογικής για παράδειγμα αναφέρω την προσπάθεια μετεγκατάστασης όλων των υπηρεσιών του Δήμου και του Δημάρχου στον Προφήτη Ηλία, για την εξοικονόμηση πόρων από τα ενοίκια και την θέρμανση διαφόρων κτιρίων.  Οι άνθρωποι  της νέας Δημοτικής αρχής  προέρχονται όλοι από τον χώρο της ελεύθερης αγοράς και μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα την σημασία του νοικοκυρέματος και της οικονομίας.  Η νέα δημοτική αρχή  στελεχώνεται από άτομα που συνδυάζουν την εμπειρία, την γνώση, την δυνατότητα αλλά και την διάθεση για ρήξεις  και συγκρούσεις, χωρίς δεσμεύσεις  και εξαρτήσεις, που κάτω από την καθοδήγηση του Κώστα Μπακογιάννη, εργάζεται για την λύση των πολλαπλών προβλημάτων του Νέου Δήμου Καρπενησίου.  Η λογική της διαβούλευσης της κοινωνικής συμμετοχής και της διαφάνειας,  της συνεργασίας  και της αξιοποίησης  όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου,  αποτελούν βασικές αρχές και κανόνες στην λειτουργία της  Νέας  Δημοτικής αρχής. Στα πλαίσια της συνεργασίας της ενημέρωσης και της διαφάνειας ο Δήμαρχος έχει καθιερώσει κάθε μήνα συνάντηση  με τους 3 αρχηγούς της μειοψηφίας για την παροχή πληροφοριών και διευκρινήσεων σχετικά με τις δράσεις και τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.  Μετά τα παραπάνω ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την σοβαρότητα των καταγγελιών του κ.Καρφή.

Επίσης ο κ. Καρφής σας κατηγορεί ότι δεν στέλνετε όπως οφείλετε τις αποφάσεις των Δ.Σ στην Περιφέρεια, δεν παραδίδετε Πρακτικά αυτών στα μέλη του Δ.Σ, ότι δεν κάνατε απογραφή στον Δήμο και ότι ακόμη και την κοπή των χόρτων παράτυπα την αναθέσατε σε δημόσιο υπάλληλο;

Αρμόδιος για την διεκπεραίωση των αποφάσεων του Δ.Σ. είναι ο πρόεδρος ο κ. Ντέκας ο οποίος κάνει πάρα πολύ καλά την δουλεία του, επίσης να πω ότι πολύ καλά της δουλειά της, κάνει και η γραμματεία του Δ.Σ. οι υπάλληλοι της οποίας υπερβάλουν εαυτό για να ανταπεξέλθουν στις πολλές αποφάσεις και στις πολύωρες συνεδριάσεις του Δ.Σ. . Σε ότι αφορά την αναπαραγωγή των πρακτικών και την διανομή τους στους συμβούλους το ξέρει πολύ καλά ο κ. Καρφής ότι ακολουθήσαμε απόλυτα διαφανής διαδικασίες με κλειστές προσφορές  και καταλήξαμε σε ανάδοχο, συγκεκριμένα στην κ. Κρουστάλη  που θα κάνει την αναπαραγωγή των πρακτικών. Να δεχθώ ότι μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο, άλλα όχι μόνο λόγω δικής μας ολιγωρίας αλλά και λόγω των διαδικασιών. Ήδη όμως στο προηγούμενο συμβούλιο άρχισαν να παραδίδονται τα πρακτικά στους δημοτικούς συμβούλους. Σε ότι αφορά την απογραφή και τις άλλες ενέργειες που προβλέπονταν στο χρονοδιάγραμμα που εξέδωσε του Υπουργείο για την μετάβαση και εφαρμογή του Καλλικράτη θα μου επιτρέψετε να πω ότι είμαστε από τους λίγους δήμους στην χώρα   που με θρησκευτική ευλάβεια το τηρήσαμε. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γενικό γραμματέα του Δήμου τον κ. Τασιό και όλους τους υπαλλήλους που συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια που γίνεται για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Τέλος σε ότι αφορά την ανάθεση για την κοπή των χόρτων, καμία ανάθεση σε δημόσιο υπάλληλο δεν έγινε. Το έργο εκτελείται σύμφωνα με την μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας, με κόστος κατάντι χαμηλότερο από το αντίστοιχο περυσινό τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά    από τους πολίτες και ανάδοχος είναι ο κ. Πέτρος Μπακατσιάς με επάγγελμα εργολάβος δημοσίων έργων.

Θα ήθελα ακόμη να μου σχολιάσετε τα καταγγελλόμενα από τον κ. Καρφή για την ανάρμοστη συμπεριφορά συναδέλφου σας Αντιδημάρχου, προ ημερών στην Λαϊκή αγορά, αλλά και για την τοποθέτησή του ότι το μοναδικό έργο του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη μέχρι τώρα είναι ότι κατάφερε να στελεχώσει πολύ καλά το κόμμα της μητέρας του στην Ευρυτανία !!!
Ο κ. Καρφής απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο επιπόλαιος και φλύαρος είναι στις τοποθετήσεις του.  Αντί να πάει να βρει ή να τηλεφωνήσει στον κ. Γενιτσαρόπουλο και να ακούσει και την άποψη του αντιδημάρχου για το γεγονός,  έσπευσε σε ύβρεις και ανάρμοστους χαρακτηρισμούς.   Ο κ. αντιδήμαρχος βρέθηκε εκεί ύστερα από τηλεφώνημα που δέχθηκε στις 5.00 τα ξημερώματα από διαμαρτυρόμενο δημότη. Με την ευκαιρία να πω  ότι το επεισόδιο οφείλεται στο ότι η νέα λαϊκή δεν έχει πόρτα, που να εξασφαλίζει το ωράριο λειτουργίας της. Εμείς έχουμε κάνει την μελέτη και είμαστε ήδη έτοιμη για την προμήθεια όλων των κουφωμάτων και της ανατολικής πλευράς και της εισόδου της λαϊκής για να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα και η εύρυθμη λειτουργία της. Σε ότι αφορά τον Δήμαρχο και το κόμμα της μητέρας του  θα  σας πω ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας δήμαρχος που ασχολείται με τα προβλήματα του Δήμου και των δημοτών από τις 7.30 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, που έχει γυρίσει τα 50 χωριά του δήμου πάνω από 2 φορές μέσα στους 5 πρώτους μήνες, που έχει δει και συνομιλήσει  με όποιο κυβερνητικό παράγοντα  είναι απαραίτητο για την διεκδίκηση και  επίλυση των όποιων θεμάτων απασχολούν το Δήμο,  βέβαια  όλα αυτά   ο κ. Καρφής  δεν τα αντιλήφθηκε και τα αμφισβητεί. Σχετικά με  τα άτομα που στελέχωσαν το κόμμα της  Ντόρας είναι άτομα με μακρά πολιτική παρουσία που δε θα θέλανε την καθοδήγηση του Δημάρχου για να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Και μια τελευταία προσωπική ερώτηση. Διετελέσατε για κάποιο διάστημα Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας. Θα σας δούμε και εσάς να μετακινείστε προς τη ΔΗΣΥ, όπως έγινε και με άλλους Προέδους της ΝΟΔΕ; 
Ως άτομο οι απόψεις μου και οι ιδεολογικές μου τοποθετήσεις βρίσκονται στο χώρο της κεντροδεξιάς.  Η προσφορά της Ντόρας Μπακογιάννη στην αναπτυξιακή πορεία της Ευρυτανίας, αλλά και στους Ευρυτάνες  γενικότερα τα τελευταία 20 χρόνια δεν αμφισβητείται από κανένα Ευρυτάνα. Εξακολουθώ να είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας.