Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Φραγκίστα-Μυρίκη 1-2 Δύσκολο τρίποντο τετράδας

Σπουδαία νίκη που ισοδυναμεί με μια θέση στην τελική τετράδα του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε η Μυρίκη, επικρατώντας της αξιόμαχης Φραγκίστας με σκορ 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι, χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση, κατάφεραν να φύγουν από την Δυτική Φραγκίστα με τους τρεις βαθμούς της νίκης, μια νίκη που τους ανέβασε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς.
Από την άλλη η Φραγκίστα, στηριζομένη στον μεγάλο γκολτζή της, τον ακούραστο Δημήτρη Σερπάνο που ισοφάρισε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ σε 1-1 και έχοντας για μια ακόμη φορά στην σύνθεσή της, τον γερόλυκο Γιώργο Σερπάνο,

που είχε σουτ - κεραυνό στο δοκάρι της Μυρίκης, αλλά και την αμυντική της γραμμή σε πολύ μέρα με τον Γιώργο Περούλα να κυριαρχεί στα μετόπισθεν, πάλεψε το ματς και αν την ήθελε λίγο η τύχη, θα μπορούσε να αποσπάσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.
Έτσι με το αποτέλεσμα αυτό ο ΑΠΟΔΦ παρέμεινε στην 7η θέση, έχοντας 2 βαθμούς, όσους και ο Απεραντιακός, με τον οποίο θα αγωνιστεί την ερχόμενη αγωνιστική στο Καρπενήσι σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και για τις δυο ομάδες.
Η Μυρίκη την ίδια ημέρα (Σάββατο 10/11) θα υποδεχτεί την Παλαιοκατούνα, σε ένα εύκολο θεωρητικά παιχνίδι.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Τεχνικό σουτ του Φούκα έξω από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε όμορφα ο Σάλτης σε κόρνερ.
11΄: Κόρνερ του Μπισμπίκη Ι. από αριστερά, ο Σερπάνος Δ. σούταρε στο δεύτερο δοκάρι έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
20΄: Ατομική προσπάθεια του Σερπάνου Γ. από αριστερά και διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή πέρασε παράλληλα έξω από την εστία του Ίβρου και κατέληξε σε πλάγιο άουτ.
21΄: Εκτέλεση πλάγιο του Ζαραβέλη από δεξιά, χαμηλό σουτ του Σταμούλη λίγα εκατοστά έξω από την περιοχή πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σάλτη.
26΄: Ο Παχής εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά και σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» της Φραγκίστας, κάνοντας το 0-1.
34΄: Πλάγιο του Μπισμπίκη Β. από δεξιά, ο Γερονίκος έκανε την κεφαλιά-πάσα και το γυριστό σουτ του Καζάκου μπλόκαρε ο Ίβρος.
44΄: Ο Γερονίκος σε ωραία επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων πάσαρε από δεξιά στον Σερπάνο Γ., ο οποίος μέσα από την περιοχή και πλεονεκτική θέση αριστερά σημάδεψε την συμβολή αριστερού κάθετου και οριζοντίου δοκαριού της Μυρίκης και στην επαναφορά ο Καζάκος σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ίβρου.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπουμπουρή από αριστερά απέκρουσε ο Σάλτης.
59΄: Ο Ζαραβέλης εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, την κεφαλιά του Σταμούλη έδιωξε ο πορτιέρο του ΑΠΟΔΦ.
63΄: Μπαλιά του Σταμούλη στον Σιταρά Κ., ο οποίος σούταρε βεβιασμένα εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι του Σάλτη.
68΄: Εκτέλεση φάουλ του Σερπάνου Δ. από θέση αριστερά κατέληξε στην δεξιά πλευρά της εστίας του Ίβρου, για να γίνει το 1-1.
77΄: Μπαλιά του Σταμούλη στον Ζαλοκώστα, ο οποίος διεκδίκησε την μπάλα από τον Ντάλλα Κ., κέρδισε και τις κόντρες, εκμεταλλευόμενος το λάθος του αντιπάλου του και με κοντινό πλασέ στην αριστερή γωνία του Σάλτη «έγραψε» το 1-2.
90΄: Σέντρα του Λέρη από δεξιά, κεφαλιά-«ψαράκι» του Ζαλοκώστα από καλή θέση πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.
Διακρίθηκαν από την Φραγκίστα οι Δ. Σερπάνος, Δημ. Μακρής και Γ. Σερπάνος και από την Μυρίκη οι Σακαμπέτης, Λέρης, Μπουμπουρής.
Συνθέσεις Ομάδων
Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Σάλτης Χ., Μακρής, Λαθύρης, Περούλας, Ντάλλας Κ., Καζάκος Π.(66΄ Μπισμπίκης Φ.), Γερονίκος Π., Μπισμπίκης Β.(84΄ λ.τρ Νικολάου), Μπισμπίκης Ι., Σερπάνος Δ., Σερπάνος Γ.(46΄ Σάλτης Α.)
Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Ίβρος, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Ράικος, Σταμούλης, Μπουμπουρής Α., Σιταράς Κ.(67΄ Ζαλοκώστας), Φούκας(67΄ Λέρης), Σιταράς Α.
Διαιτητής: Ηλίας Γαλάνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου 2ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)