Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα από τη 48ωρη κινητοποίηση ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ κατά των μέτρων – Τα πάντα κλειστά και στο Καρπενήσι

Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκε όλη η χώρα το προηγούμενο 2μερο και στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκε και το Καρπενήσι, λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που τέθηκαν για ψήφιση χθες Τετάρτη στη Βουλή.

Στη 48ωρη απεργία συμμετείχαν δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, εφοριακοί και εργαζόμενοι σε δήμους και περιφέρειες, προσωπικό ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προχώρησε σε 48ωρη απεργία, ενώ δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή.
Ρολά κατέβασαν τα καταστήματα αφού στην κινητοποίηση συμμετέχουν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. Σε τριήμερη απεργία -από τη Δευτέρα έως και σήμερα- προχώρησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ενώ απεργούσαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και ήταν κλειστά τα φαρμακεία.
Στην απεργία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και έτσι θα υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Στην Αθήνα, λόγω των απεργιών δεν ισχύει ο δακτύλιος, ενώ επιτρέπεται η χρήση των λεωφορειολωρίδων σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.
Παράλληλα, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας,παρέμειναν τα πλοία και σήμερα, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Υγεία
Στον κλάδο της Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία έως και την Τετάρτη και έτσι, στα δημόσια νοσοκομεία, που λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.
Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προκήρυξε πανιατρική 48ωρη απεργία έως την Τετάρτη. Μεταξύ άλλων, οι γιατροί ζητούν να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία που απορρίφθηκε από τη Βουλή, για την ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ και αναμένεται να επανέλθει τη Δευτέρα μαζί με τη δέσμη των νέων μέτρων.
Επίσης, κλειστά ήταν την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων.
 Δικηγόροι
Πενθήμερη αποχή μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων. Μεταξύ άλλων οι δικηγόροι αντιδρούν στην επανακατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της διάταξης περί ένταξης του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ. Συνέχιση των κινητοποιήσεων έως και τις 18 Νοεμβρίου έχει αποφασίσει και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.
 Μηχανικοί
Οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως και την ερχόμενη Κυριακή, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του προϋπολογισμού 2013. Ειδικότερα προβλέπεται μέχρι την ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού η συνέχιση της αναστολής λειτουργίας όλων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών. Επίσης για το ίδιο διάστημα προβλέπεται η συνέχιση της αποχής όλων των εκπροσώπων και των μελών του ΤΕΕ (διπλ. μηχανικοί δημοσίου, εργολήπτες, μελετητές, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες), από όλες τις επιτροπές, τα συμβούλια και τις τεχνικές εκπροσωπήσεις σε όλη τη χώρα.
 ΔΕΗ, τράπεζες, δήμοι, εφορίες, δάσκαλοι και καθηγητές
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες βρίσκεται και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το βράδυ της Δευτέρας και καλεί όλους τους εργαζόμενους «χωρίς δικαιολογίες χωρίς μεμψιμοιρίες να βγουν στους δρόμους και να εμποδίσουν την ψήφιση των μέτρων».
Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στη 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Διήμερο λουκέτο μπαίνει επίσης σε δήμους και ΔΟΥ, ενώ στην απεργία συμμετείχαν και ΟΛΜΕ και ΔΟΕ
Σε απεργία προχώρησαν και οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ στην Ευρυτανία. Κλειστά παρέμειναν και τα δημαρχεία στους Δήμους Αγράφων και Καρπενησίου.
Οι εργαζόμενοι του ΟΤΑ Ευρυτανίας συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα το πρωί στο νέο Δημαρχείο Καρπενησίου, αλλά και στο παλιό, όπου διαμαρτυρήθηκαν κατά των νέων μέτρων.
Ακόμα στην 48ωρη απεργία στην Ευρυτανία συμμετείχαν: Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, το Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρπενησίου – ΚΥΔΦ – ΚΨΥ, το Σωματείο ΟΤΑ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων, οι Εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας και οι Εργαζόμενοι Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας.
Χθες Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, στις 10 το πρωί βγήκαν όλοι στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου για την απεργιακή συγκέντρωση.