Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Τ.Σ. ΕΠΙΝΙΑΝΩΝ Γεωργίου Ιωάννου ΣΤΟ Δ. Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ 09-03-2013


Γάκιας: «Στον Δήμο Αγράφων ανεβαίνουμε μια δύσκολη ανηφόρα, θα την βγάλω ακούραστα. Όσο για την κατηφόρα 
όταν έρθει θα την πάρω πέρα – κατ»

Σας παραθέτουμε την ομιλία του Προέδρου του Τ.Σ. Επινιανών στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων στις 9 Μαρτίου 2013.



Κύριε δήμαρχε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος μας, αισθάνομαι την ανάγκη να πω δύο λόγια χωρίς να θέλω να θίξω προσωπικά κανέναν όλοι έχουμε ευθύνη.
Το 2010 οι δημότες μας έδωσαν την εντολή να τους υπηρετήσουμε, δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε όσο καλά πρέπει λόγο οικονομικής δυσχέρειας και έτσι χάνουμε την εμπιστοσύνης τους και το χειρότερο δεν θέλουν να ακούν για εμάς. Αυτά εισπράττω καθημερινώς όπου βρεθώ. Δημιουργήθηκαν διαφωνίες και ψυχρό κλίμα ανάμεσά μας.
Εγώ έχω την εντύπωση πως πίσω από την κουρτίνα κρύβονται καλοθελητές που τάζουν υποσχέσεις και πολλά θα. Σκοπός τους είναι να κάνουν ρήγμα για να βουλιάξουν το καράβι, δυστυχώς βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Εμείς να κάνουμε αυτό που πρέπει σοβαρά και υπεύθυνα και η κοινωνία βλέπει εκτιμά και πληρώνει. Να είμαστε βέβαιοι πως όταν έρθει η ώρα για την αμοιβή ή την απόρριψη ο καθένας μας θα πάρει αυτό που του αξίζει.
Γνωρίζουν οι πάντες πως υπηρετούμε ένα δήμο άπορο και κακοτράχηλο, έσοδα μηδέν, έξοδα τεράστια. Όσο για το κράτος σχεδόν ανύπαρκτο δεν έδωσε πουθενά με την παρουσία του λύση. Αγαπητοί συνάδελφοι να σταματήσει η γκρίνια και τα λόγια τα παχιά. Καλό είναι όποιος κουράστηκε για τον άλφα ή βήτα λόγο να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά και όχι να ξύνεται και να γεμίζει πληγές αυτός αλλά και όλους τους άλλους. Γιατί αν θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε έτσι οι δημότες θα μας στείλουν όλους στον αγύριστο. Και κάτι ακόμη μερικοί περίεργοι ρωτούν γιατί δεν παραιτήθηκε ο Γάκιας και τι σκέφτεται να κάνει. Πρώτον η περιέργεια σκοτώνει δεύτερον ποτέ δεν εγκατέλειψα μεσοπέλαγα το σκάφος ούτε τώρα θα το εγκαταλείψω αν δεν πιάσει λιμάνι. Τρίτον αν είμαι καλά όταν με το καλό θα έρθει η ώρα το τι θα κάνω θα ενημερωθούν οι πάντες. Αυτήν εδώ την ώρα ανεβαίνουμε μια δύσκολη ανηφόρα, θα την βγάλω ακούραστα. Όσο για την κατηφόρα όταν έρθει θα την πάρω πέρα - κατ. Ευχαριστώ που με ακούσατε όσοι με ακούσατε και αφού με ακούσατε να δούμε τι καταλάβατε από όλα αυτά».

Ιωάννου Γεώργιος (Γάκιας)