Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η κοπή πίττας της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία της Αδελφότητας στον Καρέα, πραγματοποιήθηκαν, μαζί με το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίττας και οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικ. Συμβουλίου.
Κόσμος πολύς, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα σε τέτοιες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Εντυπωσιακές ήταν και οι εκλεκτές παρουσίες με σημαντικότερες του συγχωριανού, δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά και του αντιδημάρχου και ήδη υποψηφίου δημάρχου Βύρωνα Χρίστου Γώγου. Επίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρένα Παπαγεωργίου, Μάρω Αδαμοπούλου και Πολύκαρπος Αντωνίου.


Ήταν ακόμα ο Κοσμάς Μάλλιος από το Σύλλογο Γρανίτσας, ο Βασίλης Τσιαμάκης από την Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων, η Ελένη Τσιατσούλη από το Σύλλογο Σιβίστας και ο Δημήτρης Σιαλμάς από τη νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ.
Ευχές μας έστειλαν οι Ηλίας Καρανίκας, Λάμπρος Τσιτσάνης και ο Νίκος Σιαλμάς από το Σύλλογο Λιθοχωριτών.
Τη βασιλόπιττα ευλόγησε ο Γρανιτσιώτης π. Δημήτριος Σκόνδρας και το φλουρί που αντιστοιχούσε σε χρυσαφικό έπεσε στην κ. Αλέκα Γούλα.
Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τα μελλοντικά δρώμενα του δήμου, συγκίνησε το ακροατήριο και καταχειροκροτήθηκε από όλους. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γώγος.
Κατά τον απολογισμό ο απερχόμενος Πρόεδρος Γιώργος Μουρτζιάπης στάθηκε αρκετά στα επιτεύγματα της Αδελφότητας και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυσή της, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο των ιδρυτών και των πρωτεργατών του Συλλόγου. Τόνισε ότι η επέκταση της εκκλησίας μας στο Βύρωνα που έγινε επί δικής του θητείας, δεν επιβάρυνε καθόλου το ταμείο της Αδελφότητας, αλλά έγινε με χρήματα που προσέφερε ο φίλος του χωριού κ. Αθανάσιος Μαρτίνος και πολλοί άλλοι συγχωριανοί και φίλοι του Συλλόγου. Στάθηκε ακόμη στις εκδρομές που έγιναν σο χωριό μας και στην Ι.Μ. Ιωάννου Θεολόγου καθώς και στον συνεορτασμό της μνήμης των 12 Ευρυτάνων Αγίων στο εκκλησάκι μας στο Βύρωνα με την ΟΕΣ και την Πανευρυτανική Ένωση.
Με την εκφώνηση των οικονομικών στοιχείων από τον ταμία Ζαχαρία Παπαντωνίου, ακολούθησε η εκλογή μελών για το ΔΣ μεταξύ των οποίων, σημειώνουμε ιδιαίτερα την παρουσία καινούριων αλλά και ηλιακά νέων μελών.
Τις επόμενες μέρες τα εκλεγμένα μέλη συνήλθαν σε σώμα ως εξής:
Μουρτζιάπης Γιώργος Πρόεδρος
Θεοδώρου Ευαγγελία Αντιπρόεδρος
Κούρμπας Ιωάννης Γραμματέας
Παπαντωνίου Ζαχαρίας Ταμίας
Ρήγα Ιωάννα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
Στεργιάννη Μαρία Βοηθός Γραμματέα
Λιάπη Αμαλία μέλος
Η συγκέντρωσή μας αυτή στο τέλος εξελίχτηκε σε μια χαρούμενη εκδήλωση με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια και χορούς, όπου οι νέοι είχαν τον πρώτο λόγο.