Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

2η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Πάντα από αυτή τη στήλη σας προετοιμάζω για κάποιες σοβαρές εξελίξεις στον τόπο μας και δυστυχώς η ευτυχώς επιβεβαιώνομαι. Λοιπόν πολύ σύντομα αδέλφια μου θα σκάσει μαντάτο στον τόπο μας, που θα προκαλέσει πάταγο.
Σήμερα δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, όμως όταν ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, θα τα μάθετε και θα πείτε, ρε που είχαμε μπλέξει…

*Είναι κατάντημα για την πατρίδα μας να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα εις βάρος της ορθοδόξου πίστεώς μας και κανείς να μην αντιδρά. Προ ημερών έγινε ντόρος με το έργο που παίχτηκε σε ΣΙΝΕΜΑ της Αθήνας που παριστάνει τον Ιησού και τους αποστόλους ως ομοφυλόφιλους που ζουν στο Τέξας. Μάλιστα στο περίεργο αυτό «καλλιτεχνικό» δημιούργημα, ο Ιούδας παρουσιάζεται να προδίδει τον Ιησού από ερωτική ζήλια ενώ ο Ιησούς ευλογεί τον ομοφυλόφιλο γάμο μεταξύ δύο αποστόλων. Κάποιοι έτρεξαν να προλάβουν, λέγοντας ότι εδώ πρόκειται περί τέχνης και ελευθερίας αυτής κλπ,κλπ. και όσοι αντιδρούν είναι σκοταδιστές. Λυπάμαι γιατί η Ελλάδα, στοιχεία για τον πολιτισμό της έχει δείξει με πολλούς άλλους τρόπους, αιώνες τώρα σε όλο τον κόσμο. Δεν χρειάζονταν λοιπόν να φτάσουμε και σε αυτό το σημείο, προκειμένου να δείξουμε τον νεοπολιτισμό μας. Δυστυχώς μετά τον σουβλατζή Αθανάσιο Διάκο, τώρα κάποιοι επιθυμούν να μας περάσουν και ότι ακατανόμαστο για τον Χριστό μας. Έτσι όμως είναι αυτά, άμα ψηφίζεις άθεους, τι άλλο μπορείς να περιμένεις.

*Και μια που μιλάμε για την τέχνη, σήμερα θα σας αποκαλύψω, ποιοι είναι οι μισθοί των τηλεσχολιαστών της μικρής οθόνης και δη αυτών του ΜΕGA. Λοιπόν όπως τους παρουσιάζει το περιοδικό UNFOLLOW, οι μισθοί αυτοί ζαλίζουν και εξηγούν κατά σημαντικό ποσοστό της στάση τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού, που εξηγεί κατά μεγάλο ποσοστό την… αγάπη προς το Μνημόνιο και τη στάση του καναλιού προς διάφορες κοινωνικές ομάδες, «Τη διετία της κρίσης και του μνημονίου η οικογένεια (ατομικό εισόδημα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίµας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέµη 480.000 ευρώ». Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, «Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Την ίδια ώρα οι τράπεζες, τις οποίες ετοιμαζόμαστε να αναχρηματοδοτήσουμε τη στιγμή που η λιτότητα µας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA». Με τέτοια συμβόλαια, δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση το πόσο υστερικά στήριξαν το Μνημόνιο οι τηλεδημοσιογράφοι του Mega, πόσο λυσσαλέα επιτίθενται σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, και πόσο πολύ επιθυμούν να πάνε οι μισθοί (των υπόλοιπων πολιτών) στα 200 ευρώ.

*Διαβάστε και τούτο. Χαμηλότοκα δάνεια σε Έλληνες στρατιωτικούς χορηγεί η τουρκική τράπεζα Ziraat σε Ξάνθη και Κομοτηνή, εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση. Όχι μόνο δανείζουν με χαμηλά επιτόκια που έχουν πέσει κατά καιρούς στα καταναλωτικά ακόμα και στο 3%, αλλά, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, εξαγοράζουν χρέη από πολίτες και επιχειρηματίες, κυρίως μουσουλμάνους, που μεταφέρουν στη Ziraat τις οφειλές τους και κατόπιν τις αποπληρώνουν με χαμηλότερα επιτόκια. Παράγοντες της Θράκης επισημαίνουν ότι η τράπεζα δεν έχει μόνο οικονομικό ρόλο και αυτό προκαλεί ανησυχία.
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής φοβούνται πως το σχέδιο οικονομικής διείσδυσης των γειτόνων έχει και άλλες παραμέτρους... Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους μας πως με την παραμικρή ευκαιρία προσπαθούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην περιοχή! Κάτι τέτοιο, όπως είναι φυσικό, δεν πρέπει να επιτραπεί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης..., όμως από ποια Ελληνική Κυβέρνηση;