Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

* Συμφωνώ με τον αγαπητό συμπολίτη καθότι αρκετοί ήταν αυτοί που αγανάκτησαν όλες αυτές στις μέρες με την κακοκαιρία και με τον χιονιά. Όμως παρά τα προβλήματα, πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι οδηγοί των δήμων, έδωσαν πολλές μάχες με τον χιονιά,
καθότι δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να ξεχιονίζουν και να ρίχνουν αλάτι στους δρόμους. Το πρόβλημα για το όλο θέμα δεν ήταν ότι οι υπάλληλοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους ή δεν είχαν σωστές εντολές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι για να βγουν στους δρόμους … αφού λεφτά δεν υπάρχουν!


*Δεν μου πολυάρεσε η κίνηση του «ψηλού» να ποινικοποιήσει το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στέλνοντας τους χειριστές μηχανημάτων στην εισαγγελέα Ευρυτανίας. Η κίνηση του Βασίλη Καραμπά, δεν μου έκατσε και τόσο καλά, παρά το γεγονός ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας είχε και τα δίκια του με τον χαλασμό που επικρατούσε εκείνες τις μέρες με την κακοκαιρία στην Ευρυτανία.

* Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiastar.gr για πολλές ώρες οδηγούσαν στα τυφλά οι οδηγοί που εισέρχονταν στη σήραγγα Τυμφρηστού το πρωί της Τρίτης.Λόγω διακοπής ρεύματος από την ΔΕΗ, δεν μπήκαν σε λειτουργία οι εφεδρικές γεννήτριες εντός της σήραγγας και οι οδηγοί κινούνταν σε ένα ατελείωτο σκοτάδι. Από τύχη δεν υπήρξαν ατυχήματα και μάλιστα υπό συνθήκες έντονης κακοκαιρίας.

*Άλλο και τούτο. Το ποσό-μαμούθ των 2 εκατομμύριων ευρώ, από καταθέσεις τρίτων και συγκεκριμένα εργολάβων, εντόπισε το ΣΔΟΕ Κεντρικής Ελλάδας σε λογαριασμό ενός πρώην αντιδημάρχου σε δήμο της περιοχής του. Το άνοιγμα του λογαριασμού έγινε έπειτα από καταγγελία και κατάθεση στον εισαγγελέα ενός μηχανικού του δήμου ο οποίος «μίλησε» για εργολαβίες που δίνονταν συστηματικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια απέδιδαν το αντίτιμο με «δωράκια» μέσω τραπεζικών καταθέσεων στο λογαριασμό του αντιδημάρχου.

* Δεν πλήρωσαν κανένα Φόρο οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. για το πολυτελές αυτοκίνητο τους! Μετά από επανειλημμένες Ερωτήσεις του Βουλευτού Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Ανατολάκη, έγινε γνωστό ότι το πολυτελές θωρακισμένο αυτοκίνητο του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα, έχει απαλλαγεί από δασμούς, τέλος ταξινόμησης, φόρο πολυτελείας και ΦΠΑ! Αυτό σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. δεν χρειάστηκε να πληρώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ στο Ελληνικό Κράτος. Βέβαια, το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι η ασυλία αυτή είναι τυπικώς σύμφωνη με τον Νόμο και τις Διεθνείς Συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Δεν παύει όμως αυτό το γεγονός να φαίνεται προκλητικό στον Ελληνικό λαό, από τον οποίον το ίδιο το Δ.Ν.Τ. ζητάει περικοπή των εισοδημάτων του, δημοσιονομική πειθαρχεία, και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Έτσι δεν είναι κ. Βενιζέλε;