Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Με επιτυχία οι διεθνείς αγώνες FIS ΑΓΕΝ "VELOUCHI ALPINE SKI CUP 2012"

Με τεράστια επιτυχία διοργανώθηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου από τον ΕΟΣ Καρπενησίου οι διεθνείς αγώνες FIS ΑΓΕΝ "VELOUCHI ALPINE SKI CUP 2012". Οι υψηλού επιπέδου αυτοί αγώνες καταβάσεων αλπικού σκι πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – Νεανίδων, ενώ ήταν οι δεύτεροι προκριματικοί για το πανελλήνιο πρωτάθλημα καταβάσεων.

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Εθνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρπενησίου, μαζί με τον Δήμο Καρπενησίου. Πρόκειται για μια διεθνή διοργάνωση, που εντάσσεται στο ετήσιο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIS), με τους αγώνες να αποτελούν τους δεύτερους προκριματικούς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καταβάσεων.
Στους τρεις πρώτους/ες απονεμήθηκαν μετάλλια και στους έξι πρώτους/ες διπλώματα.
Οι αγώνες έγιναν στην πίστα ΗΡΑΚΛΗΣ από την αριστερή πλευρά δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στους τουρίστες χιονοδρόμους να ευχαριστηθούν τις άλλες διαδρομές της πίστας. Συμμετείχαν 86 αθλητές από 23 συλλόγους, 3 αθλητές από την Αργεντινή και 4 αθλητές από την Κύπρο. "Η χιονοδρομία στην Ελλάδα έχει ανέβει επίπεδο" δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός εκπρόσωπος της FIS Marinkovic Stevan, ο οποίος έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από όλη την διοργάνωση αλλά και από το "αλπικό Βελούχι" όπως το χαρακτήρισε.
Άτυχος ο Γιάννης Αντωνίου
Η Ευρυτανία εκπροσωπήθηκε στο σλάλομ ανδρών από τον 17χρονο αθλητή του ΕΟΣ Γιάννη Αντωνίου, ο οποίος δεν κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη διαδρομή του Σαββάτου, αλλά και στην πρώτη της Κυριακής.

Ο ταλαντούχος χιονοδρόμος συμμετείχε επίσης στους Βαλκανικούς αγώνες της Ρουμανίας (12-2), αλλά δεν μπόρεσε να τερματίσει στην πρώτη διαδρομή. Ο νεαρός σκιέρ του ΕΟΣ Καρπενησίου προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, που θα γίνει στο Roccaraso της Ιταλίας (27 Φεβρουαρίου-11 Μαρτίου).