Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Βρεφονηπιακός Σταθμός Οργανισμού Εργατικής Εστίας Καρπενησίου

Αξιότιμοι Κύριοι,
Σας απευθύνουμε παρούσα επιστολή, εκπροσωπώντας τον βρεφονηπιακό Σταθμό Εργατικής Εστίας Τμήμα Καρπενησίου και όλους τους βρεφονηπιακούς Σταθμούς ανά την Ελλάδα, δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων που ανακοινώθηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την κατάργηση του Οργανισμού.

Αντιλαμβανόμενοι τις κρίσιμες ώρες που βιώνει η χώρα και ο λαός των Ελλήνων κρίνονται επιτακτικές οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών για τη μείωση της κρατικής δημόσιας δαπάνης αλλά ΟΧΙ και το κλείσιμο των βρεφονηπιακών Σταθμών του Ο.Ε.Ε. που τόσα χρόνια έχουν προσφέρει στέγη και φροντίδα στα παιδιά των εργαζομένων.
ΣΤΕΓΗ που πληρώνεται αδρά από τις εισφορές μας κάθε μήνα.
ΣΤΕΓΗ που είναι αναφαίρετο δικαίωμα για το παιδί κάθε εργαζόμενης μητέρας.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την ισοπέδωση του συστήματος.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για το κλείσιμο των 25 βρεφονηπιακών Σταθμών του Οργανισμού στην Ελλάδα.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την κατάργηση των δικαιωμάτων μας που υποστηρίζονταν μέσω του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις 2.500 παιδικές ψυχές που στερούνται το δικαίωμα της ομαλής προσαρμογής και ένταξης στο κοινωνικό σύνολο.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την κατάργηση του αδήριτου δικαιώματος κάθε μητέρας για εργασία, που κτήθηκε με αιματοχυσίες στα τέλη του 19ου αιώνα.
Κρίνεται απάνθρωπη και αντικοινωνική η κατάργηση του Οργανισμού που συμπαρασύρει και τους βρεφονηπιακούς Σταθμούς, που υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται από τους ίδιους τους Έλληνες.
Είναι γνωστό ότι οι βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Εργατικής Εστίας χτίστηκαν και λειτουργούν από τις εισφορές που απομυζεί το κράτος ΑΠΟ τους εργαζόμενους γονείς ΓΙΑ τους εργαζόμενους γονείς δίχως να βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Η ανεργία είναι η νέα μάστιγα της χώρας μας και ΕΣΕΙΣ την προωθείτε και στηρίζετε αφήνοντας στο δρόμο 1.400 εργαζόμενους (0.Ε.Ε., Ο.Ε.Κ.) και 2.500 παιδιά στερώντας τους τη ζεστασιά και τη φροντίδα που τους προσφέρεται στους 25 αυτούς σταθμούς.
Κάνουμε έκκληση σε όλους εσάς, που είστε και γονείς, να σκύψετε στο πρόβλημα μας και να βρεθεί τρόπος ώστε να διατηρηθεί η παροχή των Β.Ν.Σ. του Οργανισμού που τόσα χρόνια προσφέρουν φροντίδα, αγάπη και πνευματική τροφή στα παιδιά μας

Με εκτίμηση, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Β.Ν.Σ. Καρπενησίου.