Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Στα χέρια της Αστυνομίας μετά από άγρια καταδίωξη στη Γέφυρα Τατάρνας 2 Ευρυτάνες, αναζητούνται άλλοι 2 Συνελήφθησαν έμποροι ναρκωτικών με 112 κιλά χασίς

Άψογος ο συντονισμός από τον Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου κ. Φώτη Ντζιμάνη και καθοριστική η συμμετοχή της Αστυνομικής Διέυθυνσης Ευρυτανίας από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου

Πάνω από 112 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συσκευασμένα σε δέματα εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου με την συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου, μετά από μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στα σύνορα Ευρυτανίας – Αιτ/νιας και πιο συγκεκριμένα πάνω στην Γέφυρα της Τατάρνας. Συνελήφθησαν 2 άτομα, ένας άνδρας 39 ετών και μία γυναίκα 50 ετών. Αναζητούνται ακόμη 6 άτομα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Αστυνομίας, εξαρθρώθηκε, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας


 ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΧΑΣΙΣ
μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ένας 39χρονος άνδρας και μια 50χρονη γυναίκα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη του κυκλώματος (άντρες ηλικίας 29 και 20 ετών).
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, στις 22-1-2012 το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδό Αγρινίου - Καρπενησίου (γέφυρα Ταρτάνας), εντοπίστηκαν δυο οχήματα, με τρεις συνολικά επιβαίνοντες (δυο και ένας αντίστοιχα).
Οι επιβαίνοντες, αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς, ανέπτυξαν ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγουν. Ακολούθησε αστυνομική καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός του ενός οχήματος εγκατέλειψε το όχημα και συνελήφθη πεζός σε κοντινή απόσταση, προς την πλευρά του Λογγιτσίου, ενώ το άλλο όχημα με τους δυο επιβαίνοντες κατάφερε τελικά να διαφύγει.
Ο συλληφθείς είναι Ευρυτάνας 39 ετών, από χωριό του Δήμου Καρπενησίου, ενώ στο όχημα που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά περίπου (112) κιλά κάνναβης, συσκευασμένα σε δέματα. Το αυτοκίνητο της φωτο, κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών, ενώ επιπλέον στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα κάνναβης 2,4 γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 39χρονος είναι μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, όπως και τα αλλά δυο άτομα που διέφυγαν της σύλληψης και λειτουργούσαν ως «προπομποί» του οχήματος του συλληφθέντα.
Πρόκειται για δυο ημεδαπούς 29 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αναζητούνται, ενώ το όχημα που επέβαιναν είναι ιδιοκτησίας 50χρονης ημεδαπής, που συζεί με τον 39χρονο, η οποία συνελήφθη στη συνέχεια, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία της στο χωριό του Δήμου Καρπενησίου, βρέθηκαν επιπλέον (228) γραμμάρια κάνναβης και ακόμα δύο κινητά τηλέφωνα.
Όπως προέκυψε από την εξέλιξη των ερευνών το κύκλωμα προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά από τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι επίσης αναζητούνται.
Ο Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου κ. Φώτης Ντζιμάνης μέσω της εφημερίδας μας, θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο τον Διοικητή και τους άνδρες του Α.Τ. Κερασοχωρίου όσο και τον Διευθυντή της Α.Δ. Ευρυτανίας κ. Στασινό, αλλά και τον κ. Πολύζο, για τη άριστη συνεργασία, που είχαν στην επιχείρηση αυτή που στέφθηκε με τεράστια  επιτυχία.
Οι συλληφθέντες, που κρατούνται στην Ασφάλεια Αγρινίου, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.