Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η κοπή της πίττας των Ευρυτάνων Επιστημόνων στην Αθήνα ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ...

Τελικά αποδείχθηκε πολύ μικρή η αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια που επιλέχθηκε για να χωρέσει την Κυριακή το πρωί όλους τους προσκεκλημένους στην κοπή της πίττας της «Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων» και στην απονομή βραβείων από μέρους της Εταιρείας σε συντοπίτες μας που έχουν διαπρέψει σε διάφορους τομείς της ζωής.

Τους δεκάδες προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Εταιρείας Γιάννης Ζούμπος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ανάμεσά τους ήταν οι βουλευτές Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας και Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Καραγκούνης,  ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος ο οποίος εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Λάμπρος Τσιατσάνης, ο πρώην νομάρχης Κώστας Κοντογιώργος, η πρώην υπουργός Κέλλυ Μπουρδάρα, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Κόκκινος καθώς και ένας μεγάλος αριθμός από εκπροσώπους ευρυτανικών σωματείων και συλλόγων, πολλοί πανεπιστημιακοί καθώς και αρκετοί Ευρυτάνες καθώς και σεβασμιότατος επίσκοπος της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας της Διασποράς κ. Μάξιμος.
Τον χαιρετισμό προς τους προσκεκλημένους απηύθηνε ο πρόεδρος της Εταιρείας Γιάννης Ζούμπος ο οποίος μίλησε για το έργο της Εταιρείας, τα προβλήματα της επικαιρότητας που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία και αναφέρθηκε στις  φετινές βραβεύσεις οι οποίες … στους αδελφούς Χόντου (Hontos Center) για την εν γένει προσφορά τους προς την Ευρυτανία και τις δυνατότητες απασχόλησης που δίνουν σε πάμπολλους Ευρυτάνες και κυρίως Ευρυτανοπούλες και τον Κώστα Αβράμπο για την προσφορά του και το έργο του.

Για τον Κώστα Αβράμπο από τα Επινιανά, μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Υφαντόπουλος και για τους αδελφούς Χόντου από τα Άγραφα, ο καθηγητής μαθηματικών Πολυτεχνείο Ηλία Τζιώρας και τις αναμνηστικές πλακέτες και τα διπλώματα παρέλαβαν, στην περίπτωση του Κώστα Αβράμπου ο ίδιος ο οποίος και ευχαρίστησε την Εταιρεία για την τιμή που του έκαναν,  ενώ από πλευρά των αδελφών Χόντου, από τους οποίους κανένας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεων, τα παρέλαβε ο εκπρόσωπός τους δικηγόρος Χρήστος Κοτσιώνης.
Στο περιθώριο των ομιλιών για τους βραβευθέντες, ο βουλευτής Ηλίας Καρανίκας πήρε το λόγο και όσα είπε ακούστηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξα μέσα στο κλίμα της γενικής ανασφάλειας. Μίλησε συγκεκριμένα για τα έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα στο οδικό δίκτυο από Λαμία προς Καρπενήσι και από Αγρίνιο προς Καρπενήσι επίσης καθώς και για τα πράγματα σχετικά με την ανάπτυξη της λίμνης Κρεμαστών. Χαιρετισμό επίσης απήυθηνε και ο πρώην νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος.


Του ανταποκριτή μας
Ηλία Γ. Προβόπουλου