Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Πύρασος Νέας Αγχιάλου-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-0 Ισοπαλία χρυσάφι

Με τον χρυσό βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές του, επέστρεψε στο Καρπενήσι από την Νέα Αγχίαλο ο ΑΠΟΚ. Η ομάδα του Παύλου Σερμπέση, παίζοντας έξυπνα και έχοντας την τύχη με το μέρος της, στάθηκε όρθια, απέναντι στον Πύρασο που ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και άσφαιρος.

Οι Καρπενησιώτες παρατάχτηκαν με μαζική άμυνα και με στόχο να μην δεχτούν γκολ, κάτι που το κατάφεραν κυρίως και με την εντυπωσιακή απόδοση του γκολκίπερ Δημήτρη Ρεσίτη. Ο ΑΠΟΚ προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις με τους πλάγιους χαφ Μπακαλίδη και Γεωργακόπουλο. Είχε ένα καλό διάστημα σε απόδοση στο πρώτο μέρος, όπου έλεγξε το ματς και έβγαινε στην επίθεση με αξιώσεις. Απώλεια ήταν η αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Κατσαδούρου, καθώς άλλαξαν οι ισορροπίες στην μεσαία γραμμή.
Ο ΑΠΟΚ παρέμεινε σταθερά στην 7η θέση, φτάνοντας τους 14 βαθμούς και πλησιάζοντας στον έναν βαθμό από όριο της παραμονής. Ο Πύρασος παρέμεινε στην 8η θέση, φτάνοντας τους 10 βαθμούς και μείωσε στους 5 βαθμούς την απόσταση του από την γραμμή. Οι Ευρυτάνες τις επόμενες δυο αγωνιστικές υποδέχονται διαδοχικά Καμένα Βούρλα και Πυργετό σε δυο πολύ κρίσιμα ματς για την παραμονή του συλλόγου στην κατηγορία.
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
1΄ : Σουτ του Κοντοβά Ι. εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη.
19΄ : Ο Τσάγγαρης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Διαμάντης μόνος του από κοντά έκανε την γυριστή κεφαλιά, όμως ο Ρεσίτης έπεσε και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία.
21΄ : Ο Πάσσας σούταρε από τα όρια της περιοχής δυνατά, η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ από το δεξί δοκάρι.
24΄ : Ο Γεωργακόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κατσαδούρος στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά μόμως ο Κοντοβάς Ι. ψύχραιμα γύρισε με το στήθος στον Γκιούρκη.
26΄ : Ο Μπούτλας έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Διαμάντης έδωσε στον Γκάγκα Σ., ο οποίος από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή σούταρε δυνατάμ όμως ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε εντυπωσιακά από την αριστερή του γωνία.
29΄ : Ευθύβολο σουτ του Τσάγγαρη εκτός περιοχής πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
37΄ : Σουτ του Διαμάντη εκτός περιοχής κόντραρε στους αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.
41΄ : Ο Ντουφεκιάς έκανε τραγικό λάθος γύρισε προς τα πίσω απρόσεκτα, ο Τσάγγαρης έκλεψεμ έδωσε έτοιμο γκολ στον Διαμάντη, ο οποίος μόνος απέναντι στον Ρεσίτη από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο υψηλόσωμος φορ έχασε μια πολύ σημαντική ευκαιρία. Αυτή ήταν και πιο κλασσική στιγμή των γηπεδούχων.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
52΄ : Ο Μπασδάνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Διαμάντης έκανε την κεφαλιά-πάσα, ο Πετρίδης πήρε νέα κεφαλιά από κοντά που μπλόκαρε ο Ρεσίτης.
55΄ : Ο Γεωργακόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Κουρλός από κοντά δεν πλάσαρε μονοκόμματα, έκανε το κοντρόλ, χάνοντας την μπάλα με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να μπλοκάρει εύκολα.
64΄ : Ο Μπασδάνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Πετρίδης από πλάγια θέση στην περιοχή και δεξιά έκανε το γύρισμα, ο Σπύρου εξ επαφής έκανε το γυριστό σουτ, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
79΄ : Ο Τσάγγαρης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κοντοβάς Π. έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά από καλή θέση, σούταρε, όμως ο Ρεσίτης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
82΄ : Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουτσουπιά πάνω στον Κοντοβά Π. . Ο διαιτητής ήταν κοντά στην φάση και κιτρίνισε για θέατρο τον επιθετικό της Νέας Αγχιάλου.
83΄ : Ο Τσάγγαρης χτύπησε φάουλ από δεξιά, ο Γκάγκας Λ. πήδηξε πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ρεσίτης δήλωσε ξανά παρών και απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
84΄ : Πλασέ του Κοντοβά Π. από κοντά απέκρουσε εκ νέου ο γκολκίπερ της Ευρυτανικής ομάδας και στην συνέχεια ο Πετρίδης εξ επαφής σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
90΄ : Μονοκόματο δυνατό σουτ του Κοντοβά Π. μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Βελουχίου.
92΄ : Ο Κοντοβάς Π. έκανε την κούρσα από αριστερά, γύρισε παράλληλα με το τέρμα και ο Μπόνιας εξ επαφής απέκρουσε με προβολή πριν ο Διαμάντης προλάβει να πλασάρει.
Συνθέσεις ομάδων
Πύρασος Νέας Αγχιάλου (Νίκος Χατζηκυριακίδης) : Γκιούρκης, Μπούτλας, Ράπτης(56΄ Σπύρου), Κοντοβάς Ι., Γκάγκας Λ., Τανάγιας(65΄ Χάνος), Μπασδάνης, Γκάγκας Σ.(61΄ Κοντοβάς Π.), Διαμάντης, Πετρίδης, Τσάγγαρης
ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Πασσάς, Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης, Ντουφεκιάς, Κατσαδούρος(33΄ λ.τρ. Μπόνιας), Κουρλός(78΄ Κουτσουπιάς, 93΄ Φλωράκης), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος
Διαιτητής: Λάμπρος Παπαργυρίου (ΣΔΠ Πιερίας) 1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Λαφαντζής (ΣΔΠ Πιερίας) 2ος Βοηθός: Χρήστος Καράμπουλας (ΣΔΠ Πιερίας)