Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ημερίδα για τον οδικό άξονα Καρδίτσα – Καρπενήσι – Αγρίνιο Από την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: «Η Πορεία των τεχνικών του εναπομείναντος τμήματος ΝΕΡΑΙΔΑ – Όρια νομού Καρδίτσας – Μαυρομάτα Ν. Ευρυτανίας, του οδικού άξονα Καρδίτσα – Καρπενήσι – Αγρίνιο και η κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Μέγδοβα». 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ. στην Καρδίτσα, στην αίθουσα της ΤΕΔΚ (Αβέρωφ).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Πετρίδης Σπύρος και η Μηχανικός της Περ. Ενότητας Καρδίτσας κ. Βάσω Πετσιά θα ενημερώσουν το κοινό σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σύνταξη των μελετών, ενώ από τα μελετητικά γραφεία των κ.κ. Αντωνίου και Γιαλερίδη θα δοθούν συμπληρωματικά στοιχειά για τις μελέτες.
Επί του θέματος θα τοποθετηθούν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανία κ. Βασίλης Καραμπάς, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης και εκπρόσωποι των δύο Περιφερειών, του Κοινοβουλίου, φορέων και συλλόγων.
Στόχοι της ημερίδας είναι να δοθούν 200.000 ευρώ για την παράδοση της μελέτης Νεράιδα – όρια νομού και η κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Μέγδοβα.
Η ημερίδα αυτή είναι μια προσπάθεια της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Ν. Καρδίτσας, όπου Πρόεδρος είναι ο πρ. Δήμαρχος Ιτάμου κ. Βασίλης Τσαντήλας, και των τοπικών εφημερίδων «Χρονικά Νεράιδας Δολόπων» και «Η Φωνή της Μαυρομάτας».