Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου στην ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ 2012


 Το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου είχε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει για φέτος τον νομό Ευρυτανίας στην 10η πανελλήνια σχολική  Μαθητιάδα που έγινε στην Πρώτη Σερρών από 11/5-15/5/2012 με συμμετοχή 430 μαθητών. Πρόκειται για έναν πολύ επιτυχημένο αθλητικό θεσμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και δίνει την δυνατότητα σε μαθητές γυμνασίων από όλη την Ελλάδα αλλά και ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού να συναγωνιστούν μεταξύ τους στα Ολυμπιακά αγωνίσματα.
Σκοπός των αγώνων δεν είναι τόσο η επίδοση όσο η συμμετοχή και η γνωριμία με τα Ολυμπιακά αγωνίσματα, το «ευ αγωνίζεστε» και η απόκτηση φιλίας με παιδιά των άλλων αποστολών.
Επίσης δίνετε η δυνατότητα σε κάθε αποστολή να προβάλει και να διαφημίσει με ένα τουριστικό περίπτερο τον τόπο της.
 Στην αποστολή του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου συμμετείχαν οι μαθητές Ευαγγελοδήμος Γιάννης, Βλάχος Κώστας, Αντωνίου Παναγιώτης, Γαλανός Γιάννης, Γιόγιος Γιώργος, Κολοκύθας Σεραφείμ και Ρέπας Γιάννης οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο τους αλλά και το Καρπενήσι, με την προσπάθεια που κατέβαλαν και επέστρεψαν από την Πρώτη Σερρών με 10 μετάλλια συνοδευόμενοι από τον Κ.Φ.Α. του σχολείου Οικονόμου Θανάση.
Συγκεκριμένα κατέκτησαν:
- 3 χρυσά στην άρση βαρών, ποδηλασία δρόμου και σκοποβολή  
- 2 ασημένια στο άλμα σε ύψος και τζούντο
- 5 χάλκινα στην πυγμαχία (2), πάλη, τρίαθλο και ξιφασκία.
Επίσης είχαν την δυνατότητα να λάβουν μέρος και να γνωρίσουν άλλα Ολυμπιακά αθλήματα όπως πίγκ-πόνγκ, τοξοβολία, ιππασία, ορεινή ποδηλασία, τένις, κολύμβηση και αθλήματα στίβου.
 Κρίνουμε απαραίτητο να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Καρπενησίου που κάλυψε οικονομικά την μετακίνηση των μαθητών αλλά και βοήθησε στο στήσιμο του τουριστικού περιπτέρου, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου για την οικονομική τους προσφορά, την αλλαντοβιομηχανία Βρέκος, το τυροκομείο Κουτρουμάνος και  «το σπίτι του μελιού» για την προσφορά τους σε προϊόντα των επιχειρήσεων τους.