Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο Δικηγόρος Δημήτρης Καρφής αντί του ΚΑΡΑΝΙΚΑ στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Πρώτος στη λίστα ο Λάμπρος Τσιτσάνης με 2ο τον Ι. Σταμάτη

Με Κώστα Κοντογέωργο πρώτο στη λίστα το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ο Χρήστος Δημητρόπουλος και ο Βασίλειος Βλάχος στις θέσεις των Φ. Κουλαρμάνη, Χρ. Αρμάγου. Πολλές και σημαντικές αλλαγές υποψηφίων και στα άλλα κόμματα


Με τον Δικηγόρο και εκπαιδευτικό Δημήτρη Καρφή, να καταλαμβάνει την θέση του αποχωρήσαντα Ηλία Καρανίκα, καταρτίστηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία. Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο (λίστα) του Κινήματος, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, που έχει ως εξής. Πρώτος στη λίστα και σε εκλόγιμη θέση, λόγω της μονοεδρικής, τοποθετήθηκε ο Λάμπρος Τσιτσάνης, δεύτερος ο Γιάννης Σταμάτης και τρίτος όπως προαναφέραμε ο Δημήτρης Καρφής.
Το ΠΑΣΟΚ, μετά τη νέα διαμορφωμένη πολιτική κατάσταση και την προσχώρηση της ΔΗΣΥ στην Νέα Δημοκρατία, φαντάζει δύσκολα να κερδίσει την μονοεδρική της Ευρυτανίας, καθότι τώρα οι υποψήφιοι που έχουν συγκροτήσει το «πράσινο» ψηφοδέλτιο, καλούνται να ανατρέψουν μια μεγάλη διαφορά με δεδομένο ότι ΝΔ και ΔΗΣΥ, στις εκλογές της 6ης Μάη είχαν συμπληρώσει γύρω στις 6000 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ περί τις 3000.  Παρά ταύτα στο πράσινο στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία ότι η έδρα παίζεται και ότι οι Ευρυτάνες θα εκλέξουν Βουλευτή από το ΠΑΣΟΚ.
Η παρουσία του Λάμπρου Τσιτσάνη στην πρώτη εκλόγιμη θέση της λίστας αλλά και η καλή παρουσία που είχε ο Γιάννης Σταμάτης στις προηγούμενες εκλογές, δημιουργούν όλες εκείνες τις προοπτικές για θετικό αποτέλεσμα στην εκλογική μάχη της 17ης Ιούνη. 
Ωστόσο όμως η εκλογική μάχη θεωρείται δύσκολη και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να ανατραπεί η νωπή εντολή του ευρυτανικού λαού που ανέδειξε Βουλευτή τον Κώστα Κοντογέωργο.
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΦΗ
 Ο κ. Καρφής είναι Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας και μόνιμος Εκπαιδευτικός – Καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κλάδου ΠΕ 13.  Γεννήθηκε στη Λαμία το έτος 1959 και από της γεννήσεώς του μέχρις ότου αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου κατά το σχολικό έτος 1976-77 ήταν μόνιμος κάτοικος Κοινότητας Αγίου Νικολάου Ευρυτανίας.
Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από όπου αποφοίτησε το έτος 1983.
Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ευρυτάνων Φθιώτιδας κατά την διετία 1982-1984. Υπήρξε μέλος της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Καρπενησίου από το έτος 1976 μέχρι και το έτος 1982 και μέλος της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Γαλανέικων Λαμίας από το έτος 1982 μέχρι το 1984 και μέλος της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Αγίου Νικολάου Ευρυτανίας από το έτος 1985. Από το έτος 1989 μέχρι και το έτος 1993, τουτέστιν κατά την εξαιρετικά δυσχερή για το ΠΑΣΟΚ περίοδο σε ολόκληρη την Ελλάδα, διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας. Συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το έτος 1994.
Ίδρυσε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου ¨Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ¨ κατά το έτος 1983 του οποίου αποτέλεσε και αποτελεί μέλος του Δ.Σ..
Ίδρυσε το Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία Α.Ο. Αγίου Νικολάου κατά το έτος 1989 του οποίου υπήρξε και είναι Γενικός Γραμματέας και αρχικά Πρόεδρος.
Συμμετείχε ενεργά υπό την ως άνω ιδιότητά του στην ίδρυση της ΕΠΣ Ευρυτανίας (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευρυτανίας). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Διοίκησης του Ε. Κ.Κ.Κ. (Εθνικό Κλειστό Κολυμβητήριο Καρπενησίου) από το έτος 1994 μέχρι και το έτος 1998.
Αρθρογραφούσε κατά το παρελθόν και αρθρογραφεί σε πολλές τοπικές εφημερίδες (Ευρυτανική Γνώμη, Ευρυτανικοί Αντίλαλοι, Διάλογοι, Ευρυτανική Φωνή, Ευρυτανικά Νέα, Ευρυτανικός Παλμός, Ευρυτανικά Νέα  κ.λ.π.).
Αποτελεί μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου και της Πανευρυτανικής Ένωσης.
Κοινοτικός Σύμβουλος της πρώην Κοινότητας Αγίου Νικολάου Ευρυτανίας κατά την 4ετία 1986-1990.
Ήδη είναι και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ευρυτανίας από του μηνός Μαρτίου του τρέχοντος έτους.
Από το έτος 1986 και μέχρι σήμερα ασκεί στο Νομό Ευρυτανίας το Δικηγορικό λειτούργημα συνεχώς και αδιαλείπτως με επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία επαγγελματική, κοινωνική και πολιτιστική. Είναι έγγαμος με την Γεωργία Σκόνδρα, Δασολόγο και ήδη συνταξιούχου Διοικητική Υπάλληλο του ΟΤΕ, θυγατέρα του αειμνήστου Ιερέα της Γρανίτσας Κων/νου Σκόνδρα, με την οποία απέκτησε πέντε (5) τέκνα. Τα δύο (2) εξ αυτών είναι φοιτητές στο 4ο έτος και στο 3ο έτος αντίστοιχα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (μαθηματικό και κλασική φιλολογία). 
Είναι Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις και προσεχώς θα προαχθεί σε παρ’ Αρείω Πάγω. Από το έτος 2006 είναι και συγγραφέας έχοντας συγγράψει το βιβλίο « Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» Από του σχολικού έτους 2006 -2007 είναι μόνιμος καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου (οργανική θέση) διδάσκοντας τόσο στα δύο (2) Γυμνάσια Καρπενησίου όσο και στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου νομικά μαθήματα. Είναι μόνιμος κάτοικος Καρπενησίου (Εθνικής Αντιστάσεως αρ. 5). 

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο Κώστας Κοντογεώργος θα είναι όπως άλλωστε αναμένονταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρυτανία. Δεν θα είναι όμως στο ψηφοδέλτιο οι κ.κ. Φ. Κουλαρμάνης και Χρήστος Αρμάγος. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου τον Κώστα Κοντογεώργο θα πλαισιώσουν οι  Χρήστος Δημητρόπουλος που στις εκλογές της 6ης Μάη ήταν υποψήφιος με την ΔΗΣΥ και ο Στρατηγός Ε.Α. Β. Βλάχος από το Κάτω Ραπτόπουλο.
Εδώ αν θέλαμε να ποντάρουμε για ένα στάνταρ, θεωρούμε ότι η επανεκλογή του Κώστα Κοντογεώργου μας το προσφέρει. Το γεγονός ότι ο πρώην Νομάρχης εκλέχτηκε Βουλευτής στις 6 Μάη, έχοντας αντιπάλους το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΣΥ, δίνει τεράστια δυναμική στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, σε μια εκλογική μάλιστα αναμέτρηση που οι «δεξιές» δυνάμεις κατεβαίνουν ενωμένες.
Σε Δ.Τ. που εξέδωσε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας του νομού Ευρυτανίας τονίζει ότι «οι εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 δεν είναι το στοίχημα νίκης της Νέας Δημοκρατίας αλλά υποχρέωση ΟΛΩΝ προς τη χώρα και τους Πολίτες για την συνέχιση της Ευρωπαϊκής της πορείας. Γι αυτό σε αυτή τη μάχη  δεν περισσεύει κανείς, και πάλι όλοι μαζί, προχωράμε μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρυτανία μας».

ΔΗΣΥ - Δελτίο τύπου
Η ΔΗΣΥ, με δικό της Δ.Τ. αναφέρει ότι «η ψήφος οργής των Ελλήνων πολιτών στις εκλογές της 6ης Μαΐου είχε σαν αποτέλεσμα ακυβερνησία καθότι, ούτε οι διερευνητικές εντολές ούτε οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έφεραν το ποθούμενο αποτέλεσμα, δηλαδή τον σχηματισμό Κυβέρνησης Συνεργασίας, με αποτέλεσμα τη νέα προσφυγή στις κάλπες στις 17 Ιουνίου.
Η Δημοκρατική Συμμαχία και η Πρόεδρός της Ντόρα Μπακογιάννη, διαβλέποντας τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας της πατρίδας μας και εξόδου από την Ευρωζώνη από την απευκταία επικράτηση ακραίων λαϊκίστικων θέσεων από δεξιά και αριστερά και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά για την δημιουργία ενός Φιλελεύθερου Ευρωπαϊκού Μετώπου, ανέστειλε την κομματική της δράση και συστρατεύεται σε κοινή κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές.
Στην Ευρυτανία, κάνοντας πράξη τα προαναφερθέντα, ξεκινάμε από κοινού έναν νικηφόρο αγώνα με την κατάθεση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου στο οποίο συμμετέχει από την πλευρά μας ο Χρήστος Δημητρόπουλος, πρώτος σε ψήφους στις εκλογές της 6ης Μαΐου και τόσο οι συνυποψήφιοί του Θανάσης Φέγγος και Δημήτρης Καρατσίκης όσο και τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο νομό μας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την επίτευξη των στόχων που είναι μία Ευρωπαϊκή Ελλάδα και μία Ευρυτανία ανάπτυξης και προοπτικής».
32 ΑΠΟ 48 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΗ

Λιγότεροι κατά 16 είναι οι υποψήφιοι των κομμάτων στην Ευρυτανία. Το γεγονός ότι οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν με λίστα, οδήγησε πολλούς εκ των υποψηφίων στις εκλογές του Μάη, να μην θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα. Στη συνέχεια σας παραθέτουμε τους υποψηφίους όλων των κομμάτων στις εκλογές αυτές.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κοντογεώργος Κωνσταντίνος
Δημητρόπουλος Χρήστος
Βλάχος Βασίλειος
ΠΑΣΟΚ
Τσιτσάνης Λάμπρος
Σταμάτης Ιωάννης
Καρφής Δημήτριος
ΣΥΡΙΖΑ
Κώτσιας Θωμάς
Κανακάκη Καλλιόπη
Μπόμπα Ευθυμία
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Μπακόλας Κωνσταντίνος
Πολύζου Χρυσούλα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Μπερμπερής Μωυσής
Μαυρή Μαρία
Ξέστερνου Βασιλική
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Καρδαράς Γεώργιος
ΚΚΕ
Γιαννούλης Ιωάννης
Παπαροϊδάμης Βασίλειος
Σερετάκης Νικόλαος
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Παπαϊωάννου Μαρία
ΛΑΟΣ
Λόζος Γεώργιος
Μεριγκούνης Γεώργιος
Πλατής Δημοσθένης
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ!
Σιάμα Παρασκευή
Σίμπερ – Καπάτου Φελισίτας
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
Τσιαντής Νικόλαος
Τόλη Ευαγγελία
Ξυλογιαννοπούλου Σταυρούλα
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Παναγιώτου Ιωάννης
Τριάντης Κωνσταντίνος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
Φλώρος Νικόλαος
ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Καμαρέτσος Βασίλειος