Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Έκκληση επαναλειτουργίας της φοιτητικής εστίας από τον Εμπορικό Σύλλογο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου αντιλαμβανόμενος την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα και ιδιαίτερα η πόλη μας απευθύνει δημόσια έκκληση σε κάθε εμπλεκόμενο για τη λειτουργία της Φοιτητικής Εστίας του ΤΕΙ Δασοπονίας.

Είναι γεγονός, ότι μετά την αναστολή λειτουργίας του αντίστοιχου ΤΕΙ στην Καρδίτσα, ο αριθμός των φοιτητών που πέτυχαν και γράφτηκαν στο ΤΕΙ Καρπενησίου εμφανίζεται φέτος ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εντούτοις, η επικοινωνία με τους γονείς των φοιτητών και με τους ίδιους τους φοιτητές, έφερε στο προσκήνιο τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους να καλύψουν τα έξοδα διαμονής και σίτισης ώστε να ξεκινήσουν ή να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. 
Θεωρώντας ότι το ΤΕΙ Καρπενησίου αποτελεί ένα από τα τελευταία προπύργια άμυνας για τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, απευθύνουμε αγωνιώδη έκκληση προς κάθε αιρετό ή διοικητικό υπεύθυνο, ώστε να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία της Φοιτητικής Εστίας.
Θεωρούμε ότι με την κίνηση αυτή αφ’ ενός μεν θα τονωθεί η τοπική αγορά, αφ’ ετέρου δε, θα δοθεί η ευκαιρία σε κάποιους σπουδαστές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Προς την κατεύθυνση αυτή είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο.