Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ


* Βλέπω η πρόταση του Ευρυτανικού Παλμού για να πραγματοποιείται το Πανευρυτανικό Αντάμωμα της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων στη Σωτήρα της Ανατολικής Φραγκίστας αρχίζει να πιάνει τόπο. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΟΕΣ διοργανώνει την κορυφαία αυτή πολιτιστική εκδήλωση
στη Σωτήρα και όπως μάθαμε δεν θα είναι μια κλασική γιορτή με φαγοπότια και γλέντια μόνο, αλλά αντιθέτως θα βραβευτούν αριστεύσαντες μαθητές και θα γίνει γνωστό σε όλους το έργο των πολιτιστικών συλλόγων. Κύριος στόχος όμως του νέου ΔΣ της ΟΕΣ είναι να έρθουν πιο κοντά στην Ομοσπονδία οι νέοι της Ευρυτανίας, γιατί αυτοί είναι το μέλλον του τόπου.

* Ανακοίνωσε ο Δήμος Αγράφων ότι θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο αύριο Πέμπτη. Έπρεπε να γίνει ο ντόρος από την κ. Φουρλίγκα για να συνεδριάσει το σώμα, που είχε να μαζευτεί από τον Απρίλιο; Καλά εκείνη η αντιπολίτευση του Δήμου που είναι; Δεν κατάλαβαν ότι είχαν καιρό να συζητήσουν για τα του Δήμου;

* Επιστολή κόλαφο έστειλε στα ΜΜΕ ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας Δημοσθένης Τσιαμάκης θέτοντας τον εαυτό του στη διαθεσιμότητα του ΣΔΟΕ, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στα οικονομικά του στοιχεία για το Πόθεν Έσχες, τα χρόνια που υπηρέτησε τον τόπο από διάφορα πόστα. Μπράβο κ. Τσιαμάκη και μακάρι το παράδειγμά σας να το ακολουθήσουν κι άλλοι.

* Πέραν αυτών όμως, ο κ. Τσιαμάκης στην επιστολή του κάνει λόγο και για τα όσα κατήγγειλε η Δημοτική Σύμβουλος Αγράφων κ. Κλεάνθη Φουρλίγκα, δίνοντάς της συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της αυτή, τονίζοντας ότι περιμένει τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει στην έρευνα των όσων καταγγέλλει η κ. Φουρλίγκα και να μην τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, όπως έχει γίνει και με παλιότερες καταγγελίες.

* Πότε ο Γιάννος δεν μπορεί, πότε ο κ… του πονεί! Αυτό μου πέρασε από το μυαλό όταν άκουσα την κ. Βίκυ Σταμάτη να δηλώνει ότι “Ζει όπως κάθε μέση Ελληνίδα – Θα αυτοκτονήσει εάν δεν αποφυλακιστεί". Δεν μου λες κυρία μου η μέση Ελληνίδα έχει στο σπίτι της κάλυμμα για το καναπέ της με κρόσσια που στοιχίζουν το ένα 2.000 ευρώ; Η μάνα μου που είναι μέση Ελληνίδα γιατί δεν έχει τέτοιο κάλυμμα; Όχι γιατί εάν είχε θα το πούλαγα μπας και «βουλώσω» καμία τρύπα ο καημένος.

* Κάτι πήρε το αυτί μου κι αν είναι αλήθεια αυτό που άκουσα πολύ χαίρομαι. Άκουσα λοιπόν ότι μια ομάδα από νέα και δραστήρια άτομα σκοπεύουν να κάνουν κάποιες καλοκαιρινές εκδηλώσεις εναλλακτικού τουρισμού στο Δήμο Αγράφων. Θα ψάξω να μάθω περισσότερες πληροφορίες και θα σας ενημερώσω σχετικώς σε επόμενο φύλλο, κι αν επιβεβαιώσω τις πληροφορίες μου, ετοιμαστείτε τότε για τρελό καλοκαίρι στα χωριά του Δήμου Αγράφων.

* Α και να μην ξεχάσω… κάτι νέο «μαγειρεύεται» στο Δήμο Αγράφων, καλό είναι μην πάει το μυαλό σας πρώτα στο κακό, για το οποίο όμως δεν μπορώ να σας δώσω τώρα περισσότερες πληροφορίες, διότι έδωσα όρκο τιμής, μέχρις ότου μπει το νερό στο αυλάκι. Υπομονή φίλοι μου!!!