Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ες αύριον τα σπουδαία στο Δήμο Αγράφων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα Πέμπτη, οι απαντήσεις του Δημήτρη Τάτση στα όσα κατήγγειλε με πολυσέλιδη επιστολή της η Δημοτική Σύμβουλος Κλεάνθη Φουρλίγκα

Η απάντηση του Δήμου Αγράφων για το μείζον θέμα που προκλήθηκε μετά την καταγγελία της Δημοτικής Συμβούλου της Πλειοψηφίας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κλεάνθης Φουρλίγκα, αναμένεται να δοθεί σήμερα Πέμπτη 5 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Ως γνωστόν με την επιστολή της η κ. Φουρλίγκα  προς την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας καταγγέλλει ότι δεν λειτουργούν σωστά «τα όργανα του Δήμου Αγράφων και ειδικότερα η οικονομική Επιτροπή» και για τον λόγο αυτό ζητά την παρέμβαση – έρευνα των αρμοδίων αλλά και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ευρυτανίας, προκειμένου να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες εντοπιστούν.
Από την πλευρά του Δήμου, ο Δήμαρχος Δημήτριος Τάτσης με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΕΠ» τόνισε ότι όλες οι απαντήσεις θα δοθούν και θα δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ κατά την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει αναφορά εκτός ημερησίας διάταξης και στο «καυτό» αυτό θέμα, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Η κ. Φουρλίγκα στην επιστολή της, την οποία στη συνέχεια σας την παραθέτουμε αυτούσια, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «από 1-1-2011 μέχρι σήμερα έγιναν 10 οικονομικές επιτροπές, στις οποίες στον Δήμο με καταχώρησαν ως παρούσα χωρίς πρόσκληση και χωρίς ενημέρωση» Επίσης, συνεχίζει η κ. Φουρλίγκα, «στις 20-6-2012 μου τηλεφώνησε υπάλληλος του Δήμου και μου ζήτησε την ψήφο μου τηλεφωνικά για θέμα του δημοτικού συμβουλίου. Απάντησα πως δεν ψηφίζω τηλεφωνικά και μου είπε εντάξει. Και εδώ με καταχωρούν απούσα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας επικοινώνησα τηλ. με τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Τσιώλη Δημήτριο ο οποίος μου δήλωσε άγνοια για το θέμα αλλά και έκπληκτος γιατί πληροφορήθηκε από εμένα πως έγινε Δημοτικό συμβούλιο. Μου είπε πως δεν είχε καμία ενημέρωση κ’ ότι θα επιπλήξει τον υπάλληλο κ. Μπαλτά αλλά και τον Δήμαρχο κ. Τάτση»
«Κατόπιν όλων των ανωτέρω», κλείνει την επιστολή της η κ. Φουρλίγκα, «διαπιστώνω ότι τα όργανα του Δήμου Αγράφων και ειδικότερα η οικονομική επιτροπή δεν λειτουργούν σωστά. Τα ποσά που διαχειρίζονται είναι τεράστια και κατ’ αυτή τη στιγμή που η χώρα διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση, θα πρέπει η διαχείριση αυτών των ποσών να διέπεται από νομιμότητα και διαφάνεια».
Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι για το θέμα αυτό έχει τοποθετηθεί και ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας Δ. Τσιαμάκης με επιστολή του που δημοσιεύεται στην σελ. 19.
Με αγωνία περιμένουμε την συνεδρίαση του αυριανού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ

Θέμα 1ο. :Έγκριση πρακτικών.
Θέμα 2ο. :Υποβολή προτάσεων  για ένταξη των έργων στο ΥΠΕΚΑ (Εισηγητής: ο κ.  Μιχόπουλος Ευθύμιος)
Θέμα 3ο. :Έγκριση πρόσληψης προσωπικού απασχόλησης Ι.Δ.Ο.Χ. για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών (Εισηγητής: ο κ.  Δημητρόπουλος Χρήστος)
Θέμα 4ο. :Αποδοχή απόφασης ένταξης του έργου με τίτλο  Διαμόρφωση – Ανάδειξη κεντρικών πλατειών Δ.Δ. Παλαιοκατούνας. (Εισηγητής: ο κ.  Μιχόπουλος)
Θέμα 5ο. :Έγκριση Α.Π.Ε. (Εισηγητής: ο κ.  Μιχόπουλος Ευθύμιος)
Θέμα 6ο. :Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών έργου. (Εισηγητής: ο κ.  Μιχόπουλος Ευθύμιος)
Θέμα 7ο. :Ορισμός αιρετών αντιπροσώπων του Δήμου για την ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Ευρυτανίας (Εισηγητής: ο κ.  Δημητρόπουλος Χρήστος)
Θέμα 8ο. :Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής έργου. (Εισηγητής: ο κ.  Μιχόπουλος Ευθύμιος)
Θέμα 9ο. :Μεταφορά χρηματικού υπολοίπου πρώην Δήμου Ασπροποτάμου (αφορά τόκους β΄ εξαμήνου 2010). (Εισηγητής: ο κ.  Δημητρόπουλος Χρήστος)
Θέμα 10ο. :Χορήγηση επιδόματος σε  υπαλλήλους του Δήμου,  για την εξυπηρέτηση υπηκόων τρίτων χωρών. (Εισηγητής: ο κ.  Δημητρόπουλος Χρήστος)
Θέμα 11ο. :Υποβολή αιτήματος στην Κτηματική Υπηρεσία Ευρυτανίας για έκδοση απόφασης Επιτροπής Καθορισμού Θέσεων Αμμοληψίας. (Εισηγητής: ο κ.  Μιχόπουλος Ευθύμιος)
Θέμα 12ο. :Χορήγηση επιδότησης αγοράς κατοικίας
Θέμα 13ο. :Καθορισμό του αριθμού των ασκούμενων σπουδαστών και τη διάθεση της πίστωσης (Εισηγητής: ο κ.  Δημητρόπουλος Χρήστος)
Θέμα 14ο. :Συμμετοχή στο δίκτυο Αδελφοποιημένων Δήμων με λίμνες. . (Εισηγητής: ο κ.  Δημητρόπουλος Χρήστος)
Θέμα 15ο. :Προέγκριση αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου. (Εισηγητής: ο κ.  Δημητρόπουλος Χρήστος)
Θέμα 16ο. :Αναμόρφωση Προϋπολογισμού. (Εισηγητής: ο κ.  Δημητρόπουλος Χρήστος)
Θέμα 17ο. :Αποδοχή και κατανομή χρηματοδοτήσεων.  (Εισηγητής: ο κ.  Δημητρόπουλος Χρήστος)