Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΔΟΞΑ – ΑΓΡΑΦΑ 1-2


Ο Κατσαντώνης «πήρε» την Δόξα

Διπλή γιορτή είχαμε την περασμένη Κυριακή για τον ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ. Το πρωί, στην γενέτειρά του μεγάλου ήρωα της επανάστασης, στον Μάραθο πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη εκδήλωση «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ» ενώ το απόγευμα στην έδρα του Δήμου Ασπροποτάμου, είχαμε δεύτερο γιορτάσι με την ποδοσφαιρική ομάδα του Δήμου Αγράφων, που φέρει την επωνυμία «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ», μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι να επικρατεί της γηπεδούχου Δόξας, στέλνοντας την υπόθεση πρόκριση στον μεγάλο τελικό σε 3ο παιχνίδι που αυτή τη φορά θα γίνει στην έδρα των Αγράφων.
Το ματς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις δυο ομάδες να διεκδικούν στα ίσα την νίκη, παίζοντας μάλιστα και κατά διαστήματα πολύ καλή μπάλα. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι από αυτή την τόσο σημαντική αναμέτρηση απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους, δυο βασικά στελέχη των ομάδων, ο Ρεσίτης τερματοφύλακας των γηπεδούχων και Κατής από τους Αγραφιώτες.
Οι γηπεδούχοι, έχοντας ως μεγάλο αβαντάζ την νίκη από τον πρώτο αγώνα με 2-0, έδωσαν μεγάλο βάρος στα μετόπισθεν και με αιχμές του δόρατος του πολύ καλούς Μόκκα, Γούλα και Μπαστάνη, προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ που θα τους έδινε μεγάλο αέρα για την υπόθεση 2η νίκη που θα σήμαινε ταυτόχρονα και πρόκριση στον τελικό.
Από την άλλη μεριά τα Άγραφα, σε αυτό το παιχνίδι, κατέβηκαν πολύ «διαβασμένα» έχοντας ως βασικό στόχο να μην χάσουν, καθότι με ήττα όλα τελείωναν. Ο Δημήτρης Αντωνίου, ένας προπονητής «ειδικών αποστολών», για ομάδες που παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, «κατέβασε» τον «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ» ετοιμοπόλεμο για το μεγάλο διπλό.
Κάτι τέτοιο βέβαια δεν φάνηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο τελευταίο ημίωρο και κυρίως μετά την επίτευξη του γκολ για τους γηπεδούχους, επιβεβαιώθηκε στην πράξη.
Στο πρώτο 45λεπτο οι καλές φάσεις μπροστά στα καρέ των Καλύβα και Νταλλή ήταν ελάχιστες, με παιχνίδι κέντρου και δυνατές μονομαχίες.
Κάτι ανάλογο παρακολουθήσαμε και στην επανάληψη και μέχρι το 60ο λεπτό που ο Μόκκας, αυτός ο σπουδαίος στράικερ άνοιξε το σκορ για την Δόξα.
Από το 65΄ και μετά τα Άγραφα κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας δίκαια στην ισοφάριση στο 71΄ και στο 2-1 στο 85΄. Αν μάλιστα οι επιθετικοί του Δημήτρη Αντωνίου ήταν πιο προσεκτικοί σε δυο ακόμη φάσεις το σκορ μπορεί να ήταν και μεγαλύτερο υπέρ των φιλοξενούμενων.
Το γκολ της ισοφάρισης του Κώστα Καλύβα, ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ο ταλαντούχος επιθετικός των Αγράφων, αφού έγινε κάτοχος της μπάλας στα καρέ τω γηπεδούχων, από το ύψος της περιοχής, με εντυπωσιακό τρόπο απέφυγε τους αμυντικούς και με αριστουργηματικό πλασέ που θα το ζήλευαν παίχτες μεγάλων ομάδων, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Νταλλή. Ανάλογης ομορφιάς ήταν και το γκολ της νίκης για τους Αγραφιώτες, με τον έμπειρο Γ. Φύκα να στέλνει με κεραυνό έξω από την περιοχή την μπάλα στο γάμα της εστίας του περτιέρο της Δόξας, που έμεινε «στήλη άλατος».
Εν κατακλείδι θα χαρακτηρίζαμε δίκαιη την νίκη των ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΑΙΩΝ και επιεικώς ατυχέστατη την συμπεριφορά του αμυντικού της Δόξας Κ. Τσιαμάκη που του στοίχησε την κόκκινη κάρτα στο τέλος του παιχνιδιού.
ΔΟΞΑ: Κ. ΝΤΑΛΛΗΣ, Λ.ΤΣΙΑΜΗΣ (85΄Β. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ), Θ. ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ, Κ. ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ, Θ. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, Ν. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ, Λ. ΓΟΥΛΑΣ, Β. ΝΤΑΒΑΡΙΝΟΣ (72΄ Α. ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ), Κ. ΜΟΚΚΑΣ, Μ. ΜΠΑΣΤΑΝΗΣ, Θ. ΝΤΖΙΜΑΣ.
ΑΓΡΑΦΑ: Γ. ΚΑΛΥΒΑΣ, Η. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ, Ι. ΤΣΙΩΛΗΣ, Α. ΓΑΤΗΣ, Ι. ΗΛΙΑΔΗΣ, Π. ΖΩΧΑΚΗΣ, Ι. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ (66΄ ΜΑΡΚΗΣ), Σ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ (46΄Α. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ), Κ. ΚΑΛΥΒΑΣ, Γ. ΦΥΚΑΣ, Β. ΓΑΤΗΣ (90΄ ΣΒΕΡΩΝΗΣ).