Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ημερίδα από την ΟΕΣ ανήμερα της Άλωσης της Πόλης


Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων και της Πρόεδρου της κ. Ελευθερίας Φραγκάκη – Σταυροπούλου, το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα “η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, η Ευρυτανία και ο Καλλικράτης”.
Πρo της ενάρξεως των εργασιών της Ημερίδας και πιο συγκεκριμένα στις 10:15 π.μ. θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Καρπενησίου υπέρ των ηρωικώς πεσόντων κατά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο. Στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι θα μεταβούν στο Συνεδριακό Κέντρο όπου θα λάβει χώρα η εκδήλωση, το πρόγραμμα της οποίας έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέρος Πρώτο
Θέμα Πρώτο: Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης
Ώρα 10:15 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ηρωικώς πεσόντων κατά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Καρπενησίου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος.
Ώρα 11:10 π.μ.: Προσέλευση κοινού στο Συνεδριακό Κέντρο Δ. Καρπενησίου, χαιρετισμός και ομιλία από την κα. Ελευθ. Φραγκάκη-Σταυροπούλου, Δικαστού επί τιμή και Προέδρου της Ο.Ε.Σ. με θέμα: «Εάλω η Πόλις».
Ώρα 11:30 π.μ.: Ομιλία του Αρχιμανδρίτου π. Δοσιθέου Ηγούμενου της Ι. Μονής Παναγίας Τατάρνης με θέμα: « Οι λόγοι της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και τα μετά την Άλωση».
Ώρα 12:00 π.μ.: Παρουσίαση ψαλμάτων, θρήνων και ασμάτων σχετικών με την Άλωση της Πόλης από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Καρπενησίου υπό την διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Αναστασίου Ηλιοπούλου.
Ώρα 12:16 π.μ.: Ευχαριστίες από την Πρόεδρο της Ο.Ε.Σ.
Ώρα 12:18: Διάλειμμα. Προσφορά γλυκισμάτων και αναψυκτικών.

Μέρος Δεύτερο
Θέμα Δεύτερο: Ευρυτανία και «Καλλικράτης»
Ώρα 12:30 μ.μ.: Ομιλία του Νομάρχη Ευρυτανίας κ. Κων/νου Κοντογεώργου με θέμα: «Ευρυτανία και Καλλικράτης»
Ώρα 12:45 μ.μ.: Ομιλία του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. και Δημάρχου Καρπενησίου κ. Βασιλείου Καραμπά με θέμα: «Καλλικράτης».
Ώρα 13:00 μ.μ.: Παρεμβάσεις-συζήτηση.
Ευχαριστίες από την Πρόεδρο της Ο.Ε.Σ.
Τέλος εκδήλωσεις

«Το δε την πόλιν δούνται ούτ’ εμόν εστί ουτ’ άλλου των κατοικούντων ενταύθα κοινή γαρ γνώμη παντός αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν μη φειδόμενοι της ζωής ημών»
Κων. Παλαιολόγος Τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου