Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Τριποταμίτικο Αντάμωμα με εκδηλώσεις μνήμης


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ανήμερα της Πεντηκοστής, Κυριακή 23 Μαΐου 2010, στον Τριπόταμο, η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τα 189 χρόνια από την πρώτη μάχη της Επανάστασης του '21 στη Ρούμελη, που έγινε στις 22 Μαρτίου 1821 στο γεφύρι της Τατάρνας, μεταξύ των Τουρκαλβανών του Χασάμπεη Γκέκα και του Οδυσσέα Ανδρούτσου, με τη συμμετοχή των καλόγερων του μοναστηριού της Τατάρνας από τον Ηγούμενο Κυπριανό. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη τοποθεσία "Λαχανόκηπος" του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριποτάμου, Δήμου Φραγκίστας και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Φραγκίστας με συνδιοργανωτή τον πολιτιστικό Σύλλογο Τριποταμιτών Αιτ/νιας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Πρόεδρο του Συλλόγου Τριποταμιτών Αιτ/νίας κ. Λάμπου Παναγιώτα. Αμέσως μετά το γλέντι άναψε και φυσικά πρώτοι έσυραν το χορό οι επίσημοι και ακολούθησαν όλοι οι προσκεκλημένοι και παρευρισκόμενοι.
Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας, η Αντινομάρχης Ευρυτανίας Αλεξάνδρα Φακίτσα, ο Δήμαρχος Αγγελοκάστρου κ. Ρουσογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Νεάπολης κ. Γιάννης Καλατζής, Ποταμιάς κ. Νίκος Γραβάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Ζαρκαδούλας, ο Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Ματσούκας, ο Πρόεδρος του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Νταβαρίνος, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΣ κ. Καρράς και πλήθος Τριποταμιτών που την μέρα αυτή "ανταμώνουν" στον ιστορικό αυτό τόπο.