Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Άγνωστοι διέρρηξαν το εξωκλήσι του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Αγ. Τριάδας Κτημενίων και αφαίρεσαν από το τέμπλο τέσσερις ιερές εικόνες μεγάλης αξίας


Λεηλασίες στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Αγία Τριάδα του Δήμου Κτημενίων. Άγνωστοι αφού έσπασαν την πόρτα μπήκαν στο εσωτερικό του Ναού και αφαίρεσαν τέσσερις (4) εικόνες μεγάλης λατρευτικής και πολιτιστικής αξίας.
Το ακριβές διάστημα που έγινε το συμβάν δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό, διότι η τελευταία φορά που βρέθηκαν κάποιος στο Ναό ήταν στις 25 Απριλίου 2010 και ανήμερα των Αγίων Αναργύρων των Αγίων Αναργύρων την 1η Ιουλίου 2010. μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα οι ιερόσυλοι μπήκαν στο ξωκλήσι και αφαίρεσαν τις εικόνες.
Αφού ο ιερέας της περιοχής αντιλήφθηκε την απώλεια των εικόνων αμέσως ειδοποίησε το Αστυνομικό τμήμα Φουρνάς, το οποίο σε συνεργασία με το τμήμα Ασφάλειας Καρπενησίου διενεργεί προανάκριση.
Άμεση ήταν και η παρέμβαση της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λαμίας, η οποία βρέθηκε αμέσως στην περιοχή και σύμφωνα με την έρευνα που έκανε διαπίστωσε πως οι εικόνες που αρπάχτηκαν αποτελούσαν κειμήλια ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας και εμπίπτουν στο Νόμο περί Αρχαιοτήτων.