Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου ο παιδίατρος Κων/νος Μακράκης


Ιατρός σωμάτων και ψυχών

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα ιεροπρέπεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Κων/νου Μακράκη, την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010, στον Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων στο Καρπενήσι.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από το πρωί για να προσευχηθεί για τον νεοχειροτονούμενο διάκονο ο οποίος κατάγεται από την Δομνίστα και είναι εν ενεργεία ιατρός, υπηρετώντας ως παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας είναι έγγαμος με την Ελέννη Παπαποστόλου και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά.
Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο π. Κων/νος αναφέρθηκε στις αρετές που θα πρέπει να διαπνέουν τον ιερέα σήμερα επισημαίνοντας κυρίως την ταπείνωση. Έκλεισε δε τον λόγο του αναφέροντας και ευχαριστώντας θερμώς όλα τα πρόσωπα, που συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πνευματική πορεία του. Ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο για το εγκάρδιο πατρικό του ενδιαφέρον. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μίλησε για το ασύγκριτο μεγαλείο της ιερωσύνης έναντι κάθε κοσμικής δόξας και εξουσίας, την ευθύνη του ιερέως στις μέρες μας επισημαίνοντας την εντονότερη πνευματική ζωή που θα πρέπει να ζει ο κάθε κληρικός άμα τη χειροτονία του, για να διατηρεί πάντοτε άσπιλη και αμόλυντη την ιερωσύνη του. Συνεχάρη επίσης ο Σεβασμιώτατος τους γονείς του νέου διακόνου καθώς και την σύζυγό του Ελένη η οποία στις δύσκολες μέρες που διανύουμε δέχθηκε να γίνει διακόνισσα και να υπηρετήσει την Εκκλησία μας
Στο τέλος, ο νεοχειροτονηθείς διάκονος δέχθηκε συγκινημένος εγκάρδιες ευχές από όλους τους φίλους και συγγενείς του και τους μοίρασε τα σχετικά ενθύμια της χειροτονίας του.
Να ευχηθούμε στον π. Κων/νο να γίνει ΑΞΙΟΣ εργάτης του Αμπελώνα του Κυρίου, διακονώντας επ΄ αγαθώ την Εκκλησία μας.