Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ένα μικρό Μουσείο στο Αθλητικό Κέντρο! Εμπνευστής και δημιουργός, ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Παπαδημητρίου


Ένα υπέροχο, μικρό λαογραφικό Μουσείο, έχει δημιουργήσει σε αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου, ο υπεύθυνος του Α.Κ. κ. Παναγιώτης Παπαδημητρίου.
Ο γνωστός εκπαιδευτικός και λάτρης της ελληνικής παράδοσης, με πολύ κόπο και μεράκι, συγκέντρωσε διάφορα παλαιά αντικείμενα, προκειμένου να τα συντηρήσει και να τα προφυλάξει από την φθορά, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη να πληροφορηθεί δια μέσω αυτών για τον τρόπο ζωής των γονέων και προγόνων μας, πριν πολλά χρόνια.
Στο μικρό αυτό Μουσείο που στεγάζεται όπως προαναφέραμε σε μία αίθουσα του Αθλητικού Κέντρο Καρπενησίου, υπάρχουν εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια της γης, παλαιά όπλα, τρεις πολύγραφοι, εργαλεία οδοντιατρικής καθώς και σκεύη που χρησιμοποιούνταν για εργασίες μέσα και έξω από το σπίτι. Επίσης το Μουσείο φιλοξενεί πολλά και σπάνια αντικείμενα λαογραφίας αλλά και βιβλιοθήκη στην οποία μεταξύ των άλλων υπάρχει και μία σπάνια εγκυκλοπαίδεια χημείας σε ξένη γλώσσα, έκδοσης του 1929.
Όλα τα εκθέματα τα συγκέντρωσε ο κ. Παπαδημητρίου ενώ τα περισσότερα από αυτά ήταν του οικογενειακού του περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα τα παλαιά εργαλεία οδοντιατρικής που απέκτησε ο κ. Παναγιώτης από τον πεθερό του, που τα χρησιμοποιούσε για την θεραπεία των ασθενών του, καθότι ήταν στην εποχή του ο πρακτικός οδοντίατρος της περιοχής.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Παπαδημητρίου που δημιούργησε στον χώρο αυτό του Αθλητικού κέντρου μία μοναδική μηχανή του χρόνου. Όποιος μπαίνει στην αίθουσα αισθάνεται πραγματικά ότι μεταφέρεται σε μία άλλη εποχή τελείως διαφορετική από αυτή που ζούμε σήμερα !!!
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΕΓΓΟΥΛΗ