Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Κορυφαίος προορισμός το Καρπενήσι Βραβεύτηκε την Τρίτη στον ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ από το περιοδικό Conde Nast Traveller ως κορυφαίος σε βαθμολογία προο


Το βραβείο του κορυφαίου σε βαθμολογία προορισμού στην Ελλάδα, απονεμήθηκε στον Δήμο Καρπενησίου από τις «Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε.» και το περιοδικό Conde Nast Traveller. Οι υπεύθυνοι του εκδοτικού οίκου ανακοίνωσαν στο Δήμο Καρπενησίου, ότι στην ψηφοφορία του θεσμού «Conde Nast Traveller Awards», που διοργάνωσε για 1η χρονιά στην Ελλάδα το ταξιδιωτικό, παγκοσμίου εμβέλειας περιοδικό Conde Nast Traveller, οι αναγνώστες του ανέδειξαν το Καρπενήσι «Κορυφαίο σε βαθμολογία Προορισμό» στην κατηγορία «Περιοχές» και παράλληλα προσκάλεσαν το Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Βασίλη Καραμπά, στην τελετή απονομής των βραβείων.
Η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τρίτη 13η Ιουλίου 2010, στο «The Westin, Athens Astir Palace Beach Resort» και το Βραβείο παρέλαβε από τους διοργανωτές και υπεύθυνους του περιοδικού ο Δήμαρχος της Ευρυτανικής Πρωτεύουσας Βασίλης Καραμπάς.
Το περιοδικό αυτό εκδίδεται από το 1988 στην Αμερική, Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία και κάθε χρόνο διοργανώνει ψηφοφορία για τους αναγνώστες του μέσα από την οποία αναδεικνύονται προορισμοί, ξενοδοχεία, μεταφορικά μέσα και γενικά υπηρεσίες στον τουρισμό.
Στην χώρα μας το συγκεκριμένο περιοδικό εκδίδεται εδώ και ένα χρόνο σε Ελληνική έκδοση από την εταιρεία «εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε.» και για την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του, το Καρπενήσι και η Ευρυτανία αναδείχτηκαν από τους αναγνώστες ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός.
Το γεγονός της βράβευσης αυτής αποτελεί μία μεγάλη διάκριση για την περιοχή μας, ιδιαίτερα σήμερα που ο τουρισμός στη χώρα μας δέχεται πλήγμα λόγω της οικονομικής κρίσης.