Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή σχολική χρονιά!!!


Επιστροφή στα θρανία

Στα Θρανία επέστρεψαν στις 13 Σεπτεμβρίου, 1972 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα φοιτήσουν φέτος στα Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία της Ευρυτανίας.
Νωρίς το πρωί την περασμένη Δευτέρα ήχησε το πρώτο κουδούνι, σ’ όλα τα σχολεία του νομού και μαζί μ’ αυτό οι πρώτες φωνές και τα πρώτα γέλια για τη νέα σχολική χρονιά.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Ευρυτανική πρωτεύουσα (ΦΩΤΟ), έδωσε το παρών, η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία του τόπου και φυσικά η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης.
Τα παιδιά, με χαμόγελα στα χείλη που πρόδιδαν τα συναισθήματα χαράς που βρέθηκαν ξανά όλα μαζί μετά από τόσο καιρό, άκουσαν τις ευχές τόσο των ιερέων, του Νομάρχη Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου, του Δημάρχου Καρπενησίου Βασίλη Καραμπά, όσο και των εκπαιδευτικών και του Προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Κασκαμπά.
Μετά τον αγιασμό στα δημοτικά σχολεία μοιράστηκαν στους μικρούς μαθητές τα βιβλία τους, ενώ στους μαθητές του λυκείου και γυμνασίου τα βιβλία δόθηκαν την επομένη, όπου και ξεκίνησε το πρώτο μάθημα και η γνωριμία με τους καθηγητές τους.
Λιγότερα παιδιά στα Γυμνάσια και Λύκεια, περισσότερα στα Δημοτικά
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία του δήμου Καρπενησίου σταδιακά αυξάνεται.Στον αντίποδα, τα σχολεία στα απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας ολοένα και ερημώνουν.
Με αύξηση στον αριθμό των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Συνολικά θα φοιτήσουν 981 μαθητές στα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Ευρυτανίας στο σχολικό έτος 2010-2011. Μικρή μείωση παρατηρείται στα Δημοτικά Σχολεία, που μαζί με τα Νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν 991 παιδιά, εκ των οποίων τα 116 είναι “πρωτάκια”.
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας ανακοινώνεται ότι οι επιτυχόντες από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ του Νομού, στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, μπορούν να παραλαμβάνουν το Δελτίο Επιτυχίας τους από τα Γραφεία της κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Επίσης, οι επιτυχόντες στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Μαΐου 2010 μπορούν να παραλαμβάνουν το πτυχίο τους από τα Γραφεία της Δ.Δ.Ε. Ευρυτανίας.