Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ – ΕΝΩΣΗ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ-ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ 3-0 Ανάσταση και όνειρα για παραμονή


Νίκη, βάλσαμο για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος πέτυχε ο Απεραντιακός την περασμένη Κυριακή, επικρατώντας στο Καρπενήσι με το εντυπωσιακό 3-0 της Ένωσης Σπερχειάδας – Μακρακώμης.
Το συγκρότημα του Δημήτρη Παναγιώτου, μετά από ένα άγονο Α΄ ημίχρονο, με συνεχή αντεπίθεση στην επανάληψη, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και με σκόρερ τους Ζησιμόπουλου και Αρουτίδη που σημείωσε 2 τέρματα, πήρε δίκαια ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα χρήσιμο τρίποντο στην προσπάθειά που καταβάλει να παραμείνει στην Δ΄ Εθνική.
Το ματς αυτό ήταν για την ομάδα μας οριακό καθότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα από την νίκη θα ήταν καταδικαστικό για την συνέχεια. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι μετά την πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ, φέτος θα πέσουν 6 ομάδες από τον Δ΄ όμιλο, τότε η νίκη αυτή παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί νίκη – ανάσταση για την συνέχεια.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσέχουν την άμυνά τους και με αντεπιθέσεις να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση μπροστά στις εστίες των Τσάμη, Κοκονδίλη. Μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, ένα καλό σουτ του Νάτση, που πέρασε πάνω από το δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Με το στείρο 0-0, οι δυο αντίπαλοι αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Το Β΄ ημίχρονο, όπως αποδείχτηκε ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους.
Οι παίχτες του Δημήτρη Παναγιώτου, κάνοντας πράξη τις εντολές του προπονητή τους για πίεση από την αρχή για το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού, έπιασαν τόπο με το εκπληκτικό γκολ – φάουλ του Ζήσιμου, που άφησε άγαλμα τον Κοκονδίλη, ανοίγοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το σκορ για την ομάδα του.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ των γηπεδούχων με τον Ζήσιμο δημιουργό αυτή τη φορά και τον Αρουτίδη με ωραία κεφαλιά να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
Το 2-0 έδωσε άλλο αέρα στους γηπεδούχους, που έπαιξαν πιο ελεύθερα, ξεδιπλώνοντας κατά διαστήματα και πολλά από τα πλούσια ποδοσφαιρικά χαρίσματα που διαθέτουν. Το κερασάκι στην τούρτα, αυτής της μεγάλης νίκης έβαλε στις καθυστερήσεις και πάλι ο Αρουτίδης, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0, με μακρινό σουτ από την περιοχή των φιλοξενούμενων.
Την ερχόμενη αγωνιστική ο Απεραντιακός αγωνίζεται εκτός έδρας με τα Μετέωρα.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Ημίχρονο
27΄ Ο Νάτσης επιχείρησε μακρινό σουτ με την μπάλα να περνάει άου λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσάμη.
Β΄ Ημίχρονο
50΄ Ζήσιμος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κοκονδίλη ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους 1-0
59΄ Ο Ζήσιμος με εκτέλεση φάουλ από πλάγια δεξιά στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, βρήκε τον Αρουτίδη, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την δεξιά του γωνία του περτιέρο των φιλοξενούμενων έγραψε το 2-0
73΄ Ο Τσαμαδιάς σούταρε έξω από την περιοχή αλλά απέκρουσε ο Τσάμης
75΄ Ο Ζήσιμος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από δεξιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι
90+1΄ Ο Ντότσικας με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Αρουτίδη και αυτός με σουτ από την περιοχή των φιλοξενούμενων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-0
Καλός σε γενικές γραμμές ο Διαιτητής του αγώνα Αθανασίου από τον ΣΔ Καρδίτσας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Απεραντιακός: Τσάμης, Μπουμπουρής, Τλούπας, Μπισμπίκης Θ., Κατσίκας, Θαμνόπουλος, Αρουπίδης (90' Γιαννόπουλος), Κεφαλίδης, Γεωργακόπουλος (82' Μπισμπίδης Δ.), Νταβαρίνος, Ζήσιμος (89' Ντότσικας)
Ένωση Σπερχειάδας-Μακρακώμης: Κοκονδίλης, Τσιλίκας (62' Μπέσσας), Φαρμάκης, Ζάρρας, Παπαϊωάνου, Ζαροδήμος (80' Λυτάκης), Τσαμαδιάς (75' Καλύβας), Χουλιάρας, Ψυχογιός, Επίσκοπος, Νάτσης.