Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Εκδήλωση βράβευσης στη Θήβα από την Eurobankτων αριστούχων μαθητών των νομών Ευρυτανίας, Εύβοιας, Φωκίδας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας

Η Τράπεζα Eurobank EFG, συνεχίζει για όγδοη χρονιά, να υλοποιεί το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει εξελιχθεί σε θεσμό με ευρύτατη αποδοχή από την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα και από την κοινωνία γενικότερα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank EFG, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλύπτει όλη την Ελλάδα και αφορά περισσότερους από 235.000 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Μέχρι το τέλος του 2010, θα πραγματοποιηθούν τελετές απονομής των βραβείων για του απόφοιτους όλων των Λυκείων, ενώ οι «πρώτοι των πρώτων» θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, στις αρχές του νέου έτους.
Το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, συνεχίζεται την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 με εκδήλωση στη Θήβα και την βράβευση 77 αριστούχων μαθητών από σχολεία των νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Φωκίδας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης», Λουκά Μπέλλου 1, στη Θήβα στις 6.30 μ.μ.