Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΛΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ




Προς
Την εφημερίδα
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ


Απάντηση του πρώην Δημάρχου Φουρνάς Ηλία Παπουτσόπουλου σε άρθρο τοπικής εφημερίδας με τίτλο «παρατράγουδα στη Φουρνά» προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας.

“Κ. Δ/ντρια, ούτε παρατράγουδα συνέβησαν στη Φουρνά, ούτε άστοχη κατανάλωση πετρελαίου κίνησης, ούτε υποκλοπή, αν σε μερικούς πέρασε και αυτή η άποψη και προφανώς έτσι μεταβιβάστηκε στο Δήμαρχο Καρπενησίου και διέταξε ΕΔΕ. Ενημέερώνω λοιπόν τους πάντες ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συνέβησαν και μάλιστα μπορεί να θεωρηθεί ελάχιστη η κατανάλωση με τα όσα συνέβησαν στο διάστημα αυτό και εξηγώ:
Όντως παρελήφθησαν 1200 λίτρα πετρελαίου κίνησης όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Τετάρτης 19-1-2011, όχι όμως τέλος Νοεμβρίου, αλλά στις 16 Νοεμβρίου. Μέχρι τις (5) Γενάρη που έγινε ο έλεγχος από τον αντιδήμαρχο κ. Φέγγο είναι διάστημα 50 ημερών, είναι διάστημα που στο Δήμο μας είχαμε τα χειρότερα ακραία καιρικά φαινόμενα και χιονόπτωση και τα μηχανήματα κινήθηκαν- δούλεψαν πολύ περισσότερο.
Να έλθω και στο δημοσίευμα που ανακοινώθηκε ότι το μηχάνημα δεν κινήθηκε περισσότερο από 20 φορές-μέρες εργασίας το Δεκέμβριο, ενώ όταν κινείται καταναλώνει 50 ευρώ, την ημέρα 50χ20=1000. Πέρα από αυτό έπρεπε να γνωρίζουν οι αρμόδιοι και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ελεγκτές αφού και ο ίδιος προσωπικά ενημέρωσα σε συνάντηση που είχαμε στο Γραφείο του Δημάρχου μετά από την ψηφοφορία για την ανάδειξη των επιτροπών ότι στο Δήμο μας κινούνται με πετρέλαιο
1) μηχάνημα με τσάπα, κουβά,
2) μηχάνημα εκχιονιστικό με λεπίδα και αλατιέρα,
3) αυτοκίνητο για μεταφορά βοήθειας στο σπίτι και μετακίνησης Δημάρχου.
Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων-καταπτώσεων, καθώς και της χιονόπτωσης τα μηχανήματα δούλεψαν αρκετές μέρες και αρκετές ώρες. Το εκχιονιστικό τουλάχιστον 5 μέρες, που καθάριζε και έριχνε αλάτι στις διαδρομές Φουρνά-Κλειτσός, Φουρνά- Σερμιντζέλι Αγιώργη, και Φουρνά-Ταρζάν. Ομοίως καθημερινά κινήθηκαν και τα αυτοκίνητα τις ημέρες εργασίας, πάντα με φειδώ, όπως ο Δήμαρχος που ταξίδευε τα δυο πρώτα χρόνια με την κλούβα του και πήγαινε Αθήνα με το απλό τοπικό τρένο, για να μη χρεώνει το Δήμο.
Για ποια λοιπόν παρατράγουδα μιλάμε και από πού βγαίνει τα έλλειμμα των 500 λίτρων;
Σαν αυτοδιοικητικός τόσα χρόνια θα σημειώσω με παράπονο τα παρακάτω που αποτελούν και γνώμονα στην αυτοδιοικητική μου πορεία.
Εάν αυτό ήταν αποκάλυψη (οι λέξεις έχουν μεγάλη σημασία για μένα) και ο συνάδελφος και επί χρόνια Δήμαρχος αντελήφθη ότι «κάτι δε πάει καλά» γιατί δεν μας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα και εμένα σαν Δήμαρχο να δώσουμε τις εξηγήσεις μας και στη συνέχεια αν θεωρούσε ότι υπήρξε δόλος να προχωρήσει σε ΕΔΕ; Αντιλαμβάνομαι το πνεύμα και τις προθέσεις αλλά πιστεύω ότι για πολλά πράγματα υπάρχουν και διαφορετικές λύσεις. Παρ’ όλα αυτά μετά την ΕΔΕ και τη σχετική διερεύνηση θα τα ξαναπούμε.
Ας προσέξουμε λίγο και τι έργο έγινε στο Δήμο Φουρνάς τα τέσσερα χρόνια που διετέλεσα Δήμαρχος και εύχομαι να συνεχιστεί το έργο μου και καλό θα είναι να είμαστε πιο επιφυλακτικοί και συνεργάσιμοι για το καλό των Δημοτών και της περιοχής μας.
Ούτε καν από τη σκέψη μας δε πέρασε ποτέ να κάνουμε κάτι εις βάρος του συμφέροντος του Δήμου και των Δημοτών μας πόσο μάλλον η υπεξαίρεση πετρελαίου.
Τελειώνοντας επισημαίνω ότι η ενέργεια του Δημάρχου για τη διεξαγωγή ΕΔΕ είναι βεβιασμένη, ατυχής και επιπλέον έρχεται σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη επιθυμία του για την επικράτηση συναινετικού κλίματος και την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου Καρπενησίου.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Με εκτίμηση
Ηλίας Παπουτσόπουλος
Πρώην Δήμαρχος Φουρνάς