Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

«Μπηχτές» Τάτση κατά Χρ. Μπούρα

Σκάνδαλο τα συμφωνητικά ύψους 443.252,18 ευρώ που υπέγραψε ο κ. Μπούρας την 1η Δεκεμβρίου 2010, για την αντιμετώπιση ... καιρικών φαινομένων


Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Τάτσης με τα όσα ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας. Ο κ. Τάτσης, απαντώντας επί της ουσίας στον κ. Μπούρα και στα όσα είπε γι΄ αυτόν, κατ΄ αρχάς ξεκαθαρίζει ότι το πραγματικό χρέος του πρώην Δήμου Αγράφων, με βάσει τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας Επιτροπής που συστήθηκε με ειδική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, ανέρχεται στα 2.473.645,03 ευρώ και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.    
 
Προχωρώντας ακόμη παραπέρα ο κ. Τάτσης καταγγέλλει τον κ. Μπούρα για σκανδαλώδη κίνηση, που αφορά την υπογραφή συμφωνητικών ύψους 489.782,17 ευρώ, την 1η Δεκεμβρίου 2010, για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων στον Δήμο. Το παράτυπο εδώ είναι ότι η υπογραφή συμφωνητικών έργων, μετά την διεξαγωγή των εκλογών απαγορεύονται βάσει Νόμου και το περίεργο ότι εκείνο το χρονικό διάστημα κανένα ακραίο καιρικό φαινόμενο δεν σημειώθηκε στην περιοχή.
«Αναρωτιέμαι, τονίζει για το θέμα αυτό στην εφημερίδα μας ο κ. Τάτσης, πόσο ακραία καιρικά φαινόμενα επικρατούσαν στην Δημοτική Ενότητα Αγράφων εκείνη τη χρονική περίοδο και οδήγησαν τον κ. Μπούρα στην απόφαση να υπογράψει τόσες συμβάσεις και μάλιστα με ποσά κάτω των 7.000,00 ευρώ, για να γίνονται απευθείας αναθέσεις; Μετά τις εκλογές όλοι οι συνάδελφοι, τέως Δήμαρχοι, είχαμε το δικαίωμα να εκτελέσουμε έργα μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, όμως εκείνη την περίοδο επισκεπτόμουν συχνά την Δημοτική Ενότητα των Αγράφων (σε αντίθεση με τον κ. Μπούρα) και δεν διαπίστωσα ζημιές που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα που να δικαιολογεί το υπέρογκο ποσό των παραπάνω συμφωνητικών, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η παραμικρή πίστωση».
Ακόμη ο κ. Τάτσης αφήνει αιχμές για δημοπράτηση ποσού ύψους 79.102,46 ευρώ, στον πρώην Δήμο Αγράφων, χωρίς να υπάρχει καν η κατώτατη νόμιμη πίστωση, ενώ κάνει λόγο και για χρέη από προμήθειες που αγγίζουν τις 211.640,47 ευρώ και για οφειλές παλαιών ετών, χωρίς παραστατικά, που ανέρχονται σε 134.821,12 ευρώ
«Υπάρχουν και ποσά τα οποία δεν αποδόθηκαν στην Επιτροπή», τονίζει ακόμη ο κ. Τάτσης στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, «όπως είναι οι οφειλές εξόδων παράστασης των προέδρων τοπικών κοινοτήτων, ύψους 80.000 ευρώ περίπου, τις οποίες καλείτε η σημερινή Δημοτική Αρχή να εξοφλήσει».
Σε ερώτησή μας, τι απαντά στις δηλώσεις του κ. Μπούρα, ότι τα χρέη του Δήμου Απεραντίων δεν είναι αυτά που αναφέρει η Επιτροπή, αλλά φτάνουν στο 1.500.000,00 ευρώ, ο κ. Τάτσης τόνισε «ο κ. Μπούρας ψεύδεται καθότι το πραγματικό χρέος του πρώην Δήμου Απεραντίων, φαίνεται στα επίσημα στοιχεία της απογραφής, τα οποία είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε»
Εντωμεταξύ αίσθηση προκαλεί η δήλωση του κ. Τάτση ότι ο νέος Δήμος Αγράφων, προ ημερών κατάφερε να εξοφλήσει χρέη των προηγούμενων Δήμων, εκτός του Δήμου Απερταντίων, προς την ΔΕΗ, που ανέρχονται στα 179.000,00 ευρώ και ότι στο μέχρι τώρα χρονικό διάστημα της διακυβέρνησης του Δήμου από την νέα Δημοτική αρχή, με ένα πρόχειρο απολογισμό των εξόδων για το πρώτο αυτό 8μηνο του 2011, ο νέος Δήμος Αγράφων μείωσε τα λειτουργικά του έξοδα κατά 2/3 σε σχέση με το 2010.
Κλείνοντας ο κ. Τάτσης δήλωσε: «Ευελπιστούμε, με τη στενή οικονομική πολιτική που ακολουθούμε σαν νέα Δημοτική Αρχή να ορθοποδήσει άμεσα ο Δήμος και να έρθουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας»